Hoe behoud je een gladde huid voor je baby

Je eigen huid is als moeder natuurlijk belangrijk om te verzorgen, maar dat geldt ook voor de huid van je baby. Het is ideaal als er sprake is van een babyzacht huidje, maar dat is natuurlijk lang niet altijd het geval. Er zijn veel baby’s die wel eens last hebben van een droge huid. Dat is onder meer te merken aan schrale wangetjes die je meteen voelt als je met je baby knuffelt. Een droge huid leidt ook tot schilfertjes. Net als je eigen huid is de huid van je baby gevoelig voor allerlei invloeden. Je wilt je baby natuurlijk met een gladde huid laten stralen. Ontdek hier wat er nodig is voor een gladde huid voor je baby en natuurlijk ook voor jezelf.

Babyzalf voor je baby en verzorgingsproducten voor jou

Er zijn voor jou als moeder allerlei verzorgingsproducten op de markt om een gladde huid te behouden. Clinique heeft daarvoor een uitgebreid assortiment beschikbaar. Dat geldt eveneens voor Dermalogica die producten voor een mooie en gezonde huid heeft. Voor je baby is het natuurlijk ook fijn om een gladde huid te krijgen. Een droge huid is vervelend voor je baby, want die jeukt. Overigens is een droge huid wel onschuldig en gemakkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door je baby in te smeren met speciale babyzalf.

Bescherm je baby tegen weersinvloeden

De huid van je baby is nog gevoelig en daarom ook extra kwetsbaar als het om weersinvloeden gaat. De babyhuid is niet bestand tegen de felle kracht van de zon. Daarom is het altijd belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken en het liefst factor 50. Nog beter is het om je baby te beschermen met kleding en een hoedje of petje en een zonnebril. In de winter heb je met andere weersinvloeden te maken. Het is dan belangrijk om je baby goed warm aan te kleden en het gezichtje zoveel mogelijk te beschermen. Schrale wangetjes liggen in de winter al snel op de loer. Voordat je de deur uitgaat, smeer je de wangetjes van je baby het beste in met babyzalf. Schijnt de zon fel in de winter? Dan is het geen overbodige luxe om zonnebrandcrème te gebruiken.

Vermijd droge lucht

Droge lucht is een aanslag op de huid van je baby en ook op die van jezelf trouwens. Het is daarom aan te raden droge lucht te beperken. Bijvoorbeeld door de verwarming niet te hoog te zetten. Of door de luchtvochtigheid van de ruimte waarin je met je baby verblijft wat te verhogen.

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share