Lego Friends

Lego voor meisjes, is dat nou nodig? Natuurlijk zou je daar “nee” op kunnen zeggen, want Lego is al van oudsher speelgoed wat geschikt is voor jong en oud, voor meisjes en jongens. lego-friends-huisZelf heb ik als kind ook urenlang, dagenlang met Lego gespeeld, samen met mijn broertje, maar ook wij hadden ieder ons eigen spel. Terwijl hij mee bezig was met constructies, auto’s en treinen, was ik meer bezig met het creëren van werelden waarbinnen ik kon spelen.

Mijn favoriet was een “vlot”, een soort drijvend dorp waar allerlei poppetjes naar school konden en konden wonen. En natuurlijk kon dat prima met de kleuren en de legoblokken die toen voorradig waren. Maar wanneer ik de aantrekkelijke kleuren zie van Lego Friends, kan ik me voorstellen dat het voor meisjes die nu met Lego spelen, nog leuker is geworden.

lego-friends-paardenIk denk dat deze nieuwe lijn van Lego meer meisjes zal uitdagen om ook met Lego te spelen. En natuurlijk past alles op en bij de standaard blokken, zodat alles met en door elkaar gebruikt kan worden. Maar Lego Friends biedt meisjes net dat beetje meer waardoor het beter bij ze past.

Aantrekkelijkere kleuren, meer in pasteltinten en met roze en paars, zonder zoetsappig te worden, meer detailstukjes, glazen, boeken, mobieltjes, waardoor ander spel gefaciliteerd wordt en thema’s die meer aansluiten bij de speelwerelden waarin meisjes zich graag begeven: paarden, dolfijnen, een schooltje, een huis, zwembad. Sets van Lego Friends zijn er in allerlei soorten en maten.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share