Karel krijgt een hondje

Karel krijgt een hondje is een prentenboek voor peuters vanaf 24 maanden. Het boek is geschreven door Liesbet Slegers en ook de illustraties zijn door haar gemaakt. De titel spreekt voor zich. Het jongetje Karel krijgt een huisdier, een hond. In het verhaal wordt op een speelse manier verteld wat er bij komt kijken als je voor een hond moet zorgen.

Recensie
Mijn zoon van 3 jaar vindt het heerlijk om samen met mij een boek te lezen, hij heeft dan ook meteen in de gaten dat er een nieuw boek op tafel ligt. We gaan er lekker voor zitten. Dit prentenboek ziet er stevig uit, het heeft een harde kaft en de pagina’s zijn van stevig papier. De voorkant ziet er erg vrolijk uit! Het verhaal gaat over Karel. Karel is erg blij want hij krijgt een hondje, maar eerst moet het hondje nog bij zijn mama blijven. Samen met zijn moeder haalt Karel alvast spulletjes die je nodig hebt als je een hond als huisdier krijgt. Dan mogen ze het hondje ophalen, ze noemen hem Rob. Karel en Rob spelen graag samen en gaan vaak wandelen. Ook moet Rob naar de dierenarts, die kijkt of hij helemaal gezond is en legt aan Karel en zijn moeder uit hoe ze Rob moeten verzorgen. Mijn zoon geniet van het verhaal en gaat er helemaal in op. Hij moet erg lachen als Rob een plasje op de vloer doet in plaats van buiten, en als Rob erg vies is geworden van het buiten spelen moet hij in bad, ook dat vindt hij erg grappig. We zijn samen best wel een tijdje zoet met dit prentenboek. Het verhaal is leuk en vooral ook leerzaam en de illustraties zijn erg grappig getekend. Als we het verhaal uit hebben wil mijn zoontje het verhaal graag nog een keer lezen. En als ik voor het slapen gaan vraag welk boekje we samen zullen lezen vraagt hij naar het boek van Karel die een hondje krijgt. Omdat dit een prentenboek van goede kwaliteit is, mag hij er van mij ook zelf in lezen.

We hebben veel plezier aan dit boek beleefd! En gaan het zeker vaker lezen. Het leuke aan dit verhaal vind ik dat het gewoon leuk is om te lezen, maar dat het vooral ook leerzaam is. Op een speelse manier kun je kinderen leren wat er zoal bij komt kijken als je een hond als huisdier neemt. Wat heb je allemaal nodig, en wat vinden honden leuk? Maar ook dat honden het niet leuk vinden als je ze aait terwijl ze aan het eten zijn. En dat papa de baas is over de hond, maar dat je als kind ook leuke dingen kunt doen met de hond. Als je als ouder(s) van plan bent om een hond aan te schaffen, kun je als voorbereiding dit boek samen met je kind(eren) lezen. Maar ook als je gewoon een leuk prentenboek zoekt, is Karel krijgt een hondje een aanrader. Kun je geen genoeg van de verhalen van Karel krijgen, dan zijn er nog veel meer boeken over Karel te verkrijgen, die allemaal gaan over “alledaagse” dingen.

Karel krijgt een hondje – Liesbet Slegers
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share