Mathable Junior

mathableJunior versie van Mathable; de rekenvariant van Scrabble. Leg de cijfers zo op het bord, dat deze een kloppende rekensom vormen! Met 60 stenen en een dubbelzijdig spelbord voor twee spelvarianten. Voor 2-4 spelers vanaf 5 jaar. Eens kijken of mijn kleine rekenwonder van 5 jaar er wat mee kan beginnen.

Recensie:
Dit rekenspel van Mathable Junior heeft een spelbord wat je aan twee kanten kan gebruiken voor twee verschillende rekenspelletjes. Op de voorkant is het de bedoeling dat alle spelers 5 stenen pakken en op hun rekje zetten. De spelers moeten zoveel mogelijk stenen op het bord plaatsen, terwijl ze twee regels opvolgen, namelijk:

  •  elke steen die je plaatst moet het resultaat zijn van de optelling of aftrekking van twee aanliggende stenen, verticaal of horizontaal. De stenen mogen niet tussen twee stenen in geplaatst worden.
  • als je een vierkant wilt bezetten met een wiskundig symbool (+ of -), moet je de overeenkomstige functie gebruiken in de som.

Bij elke steen die geplaatst wordt, mag je de punten optellen voor jezelf wat op het steentje staat. Als alle stenen op zijn, dan telt iedereen zijn punten bij elkaar op. Diegene die het meest aantal punten heeft, die heeft gewonnen. Zelf vond ik dit gedeelte van het spelbord er wat ingewikkeld uitzien. Maar als je het een aantal keer gespeeld hebt, dan wordt het wat makkelijker.

De achterkant staat helemaal vol met getallen van 1 tot en met 20. Elke speler moet 3 steentjes pakken en dan één voor één plaatsen op het bord waar dezelfde getallen staan. Het maakt niet uit waar dat op het bord gebeurd. Er moet wel prioriteit gegeven worden aan de vierkanten die het resultaat geven van een optel -of aftreksom van twee naast elkaar gelegen steentjes. Dit mag alleen horizontaal en verticaal gebeuren. Als je ze alle drie hebt geplaatst, dan mag je weer drie nieuwe pakken. Dit gaat net zolang door totdat alle zestig stenen van de tafel zijn en op het spelbord geplaatst zijn. Als je een steen neerlegd die het resultaat geeft van een optelling of aftrekking van twee stenen die naast elkaar liggen, dan heb je een punt verdiend. De achterkant oogt makkelijker om te spelen en is dat voor mijn gevoel ook.

Mathable Junior is een spel voor kinderen vanaf 5 jaar. Zelf denk ik dat het voor kinderen van een jaar of 6 beter geschikt is.
Kinderen moet de cijfers kunnen herkennen, optellen van 1 tot 20, aftrekken van 20 tot 1. Mijn zoontje redt zich prima met de achterkant van het spelbord, maar de voorkant wordt iets lastiger. Hij is de laatste tijd erg bezig met alles wat met rekenen te maken heeft. Daardoor zie ik dat het voor hem een enorme uitdaging is en hij er gemotiveerd door raakt! De duur van het spel is afhankelijk van hoe snel de kinderen kunnen rekenen, maar je bent zeker wel 30 minuten bezig met dit leuke rekenspel.

Bestel dit spel hier >>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …

Share
Share