Juf Braaksel en de Magische Ring – nieuw boek van Carry Slee

Mijn jongste zoon van 11 leest nauwelijks ‘kinderboeken’ meer. Hij is dol op boeken van Stephen King en heeft onlangs In de ban van de Ring met veel plezier uitgelezen. Juf Braaksel en de Magische Ring gaat dan wel over een magische ring, net als in het boek van Tolkien, maar de doelgroep is 8+.

Toch heeft mijn jongste het boek met zeer veel plezier gelezen en is zijn tweelingzus er nu in bezig. En de tweeling heeft me al gevraagd of ik het in de herfstvakantie nog een keer wil voorlezen. Dat doe ik uiteraard graag, want ik ben onder de indruk van de schrijfstijl van Carry Slee.

Op de een of andere manier kan Carry Slee zich enorm goed inleven in de doelgroep waarvoor ze schrijft. Dit boek is echt prima geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (meester of juf, ga het zéker in de klas voorlezen!). Toch is het ook leuk voor oudere kinderen (en voor ouders). Dat komt omdat het verhaal erg goed in elkaar zit. De zinnen zijn niet te lang, dus goed door kinderen zelf te lezen, maar inhoudelijk wordt het verhaal op zo’n creatieve manier verteld, dat je gewoon plezier hebt in lezen!

Het verhaal:
Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten een plan bedenken om van die akelige juf Braaksel af te komen!

 

Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien bij helpen?

Mening van mijn zoon:
Het was een heel leuk boek om te lezen want het was grappig en tegelijkertijd ook spannend. Ik vond de tekeningen ook erg leuk erbij.

Het leukste vond ik het einde, want het was echt spannend hoe het af ging lopen. Maar over hoe het afloopt vertel ik niets, want daar moet je zelf maar achter komen.

Kortom: schaf dit boek aan, lees het voor (thuis of in de klas) en / of laat het je kinderen zelf lezen. Ik hoop dat er nog meer delen over Juf Braaksel verschijnen!

Juf Braaksel en de Magische Ring – Carry Slee
Hardcover, 253 pagina’s, uitgeverij OverAmstel
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met …

Share
Share