De Gyro Bowl

Kinderen die tijdens het eten van een tussendoortje of maaltijd één grote bende maken van het huis, doordat al het eten naast het etensbakje of bord valt. Dit is dé nachtmerrie van elke ouder. Nou, een nachtmerrie is het niet voor mij, maar wel zeer herkenbaar. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig of dit product zo handig is, zoals ze het omschrijven.

Recensie:
gyrobowlDe Gyro Bowl ziet er leuk, vrolijk en praktisch uit. Aan de buitenste rand zitten drie gleuven waar de kleine kinderhandjes het vast kunnen houden. Verder is het van BPA-vrij plastic, dus bijtgrage kinderen lopen geen gevaar. De Gyro Bowl bestaat uit twee bakjes in één. Het ene draait 360 graden en de andere zorgt ervoor dat de onderkant altijd gesloten is, waardoor er geen eten uit het bakje kan vallen.

Samen met mijn man lees ik de beschrijving van het product. Mijn man is gelijk wat sceptisch over dit product. Hij zegt: “dat gaat nooit werken hier.” We gebruiken onze drie kinderen als testpersonen. Zij zijn anderhalf, drie en vijf  jaar en kunnen allemaal nog lekker kliederen aan tafel.
De jongste van anderhalf kan er niets mee. Het binnenste bakje draait alle kanten op en ze krijgt geen grip op haar warme maaltijd. Als ik haar probeer te helpen dan merk ik dat het mij ook niet echt handig lukt.

De tweede avond is onze zoon van drie jaar aan de beurt. Ik merk dat hij er iets beter mee over weg kan, maar echt handig vindt hij het niet. De laatste avond is onze zoon van vijf aan de beurt. Hij kan goed vertellen wat hij ervan vindt: “niet echt handig, want het bakje gaat steeds op en neer”. Hij eet naast de warme maaltijd ook het toetje uit het bakje. Dat is nog lastiger dan het vaste voedsel. Het bakje schommelt heen en weer, waardoor hij het toetje lastig op de lepel krijgt. Wel klopt het dat het er niet uit valt.

gyro bowlDe Gyro Bowl is van stevig plastic gemaakt. Het is tijdens het testen een keer hard op de grond gevallen en nadien was het niet kapot of beschadigd. Het staat op drie kleine pootjes, waardoor ik het niet stevig op de tafel vind staan.
Dan op naar de auto. We vullen het bakje met rozijntjes, want dat valt bij alle drie de kinderen in de smaak. De jongste is naar mijn idee er nog wat te klein voor. Ze vindt het lastig om het bakje vast te houden en er van te snoepen. Dit kan natuurlijk ook door haar leeftijd komen.
De jongens kunnen er goed mee overweg.

Onze conclusie is dan ook dat het voor ons gezin niet werkt. Als je het eten er in schept, dan zakt het bakje al wat opzij. Je moet dus goed in het midden van de Gyro Bowl het eten doen, zodat het niet helemaal opzij gaat. Wat wel zo is, is dat er niet gauw wat uitvalt.
Als je het in de afwasmachine doet, dan moet je het uit elkaar halen. Anders blijft er allemaal water in staan. Verder kan het kinderen uitlokken om er mee te gaan spelen en testen of er echt niets uitkomt. Het is wel handig voor kleine, lichte producten zoals rozijnen en popcorn. Dan kun je het ook gebruiken voor in de auto. Maar dit zal voor mij geen reden zijn om de Gyro Bowl te kopen.

Goed om te weten: Pro Liberis bestaat uit zeven gemotiveerde en creatieve studenten vanuit de opleiding commerciele economie aan de Hogeschool Rotterdam. Ze zijn in september 2012 een junior onderneming begonnen. Van de winst die met dit product wordt gemaakt, wordt een gedeelte uitgekeerd aan de aandeelhouders en het resterende bedrag wordt geschonken aan stichting kinderleukemie Nederland. Dit is natuurlijk geweldig!!

Bestel de Gyro Bowl hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.