Het feestvarkentje

feestKrul is een echt feestvarkentje, dat heeft de boerin altijd al tegen hem gezegd. Daarom voelt Krul zich heel bijzonder. Beter eigenlijk dan de andere varkens. Maar op een kwade dag ontdekt hij waaróm de boerin hem zo speciaal behandelt: het is de bedoeling dat hij een prijs gaat winnen… als worst! Krul verzint een slim plan om aan dat vreselijke lot te ontkomen.

Recensie
Dit boekje is opgedragen aan alle varkens, opdat ze niet in kleine stallen hoeven te leven. En stichting Varkens in Nood wordt ook genoemd. De schrijver heeft op een leuke, aansprekende manier over varkens geschreven en hoewel het mooi is dat hij aandacht vraagt voor het lot van de varkens, is het zeker niet zo dat je dat in het verhaal terugvindt.

FullSizeRender IMG_3204

Een verborgen moraal dus. Maar vooral in positieve zin: dat andere varkens maar net zo’n mooi leven mogen hebben als Krul, het varken waar dit verhaal om draait.

IMG_3205Krul is altijd al bijzonder geweest en wordt zijn hele leven al zo behandeld door de mensen in zijn stal. Krul weet nog niet waarom dat is, hij is gewoon het feestvarkentje en hoe meer gezegd wordt hoe bijzonder hij is, hoe meer hij zich zo gaat gedragen en de andere varkens hem steeds vaker de rug toe keren. Ze hebben het gevoel dat Krul zich te goed voelt voor hen.

Als hij zijn vrienden dan ineens nodig heeft, omdat hij heeft gehoord waarom hij werkelijk zo bijzonder is, namelijk omdat er heel veel goede worst van hem te maken valt, is het nog lastig om hun aandacht weer terug te krijgen. Uiteindelijk lukt hem dat en bedenkt hij een slim plan om te ontsnappen aan dit vreselijke lot, samen met de andere varkens, namelijk door de boer en boerin te vangen en op de post te zetten naar Amerika.

Een geinig verhaal met de heerlijk herkenbare platen van Harmen van Straaten. Niet al te veel poespas, gewoon op iedere witte pagina een leuke plaat om het verhaal visueel te ondersteunen. Ik heb er erg om moeten lachen.

Het feestvarkentje – Harmen van Straaten
Bekijk op bol.comHardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …

Share
Share