Wie verstopt zich op Topford?

wie verstopt zich op topford thea stiltonEr wordt een mysterieuze persoon gesignaleerd op Walviseiland, die op de poot wordt gevolgd door een horde journalisten en fotografen. Er wordt gefluisterd dat het om de directrice van een beroemd modeblad gaat. Zou ze simpelweg naar het eiland zijn gekomen voor wat welverdiende rust en tijd alleen, of is er een andere reden voor haar bezoek? De Thea Sisters branden van nieuwsgierigheid en gaan meteen op onderzoek uit!

Recensie:
Sinds mijn dochter op school kennis maakte met de boeken van Geronimo en Thea Stilton, wil ze niets liever dan boeken van hen lezen. Daarin is ze zeker geen uitzondering, want ik hoor van leeftijdsgenootjes bijna niet anders. Wie eenmaal een boek heeft ingekeken, weet waar dat enthousiasme vandaan komt: de lay-out van het boek is gewoon top! Prettig formaat tekst, woorden in verschillende grappige lettertype’s en kleuren en – erg belangrijk – veel gekleurde prenten!

wie verstopt zich op topfordHet boek nodigt aan alle kanten uit om gelezen te worden en eigenlijk lees je al snel ongemerkt heel wat weg. De Thea Sisters zijn erg geliefd bij mijn meisje en dus begint ze direct te lezen in dit boek. Ze baalt lichtelijk wanneer het toch echt tijd is om te gaan slapen en legt met een diepe zucht het boek weg.

Een studiedag van school wordt goed en nuttig gebruikt… Beetje chillen op de bank met een goed boek! Al beslaat dit boek ruim honderd pagina’s, in anderhalve dag heeft ze het boek uit. Tijd om eens te vragen wat zij er van vond:

“Een super grappig boek omdat er veel gekke dingen gebeuren. Maar ook is het af en toe spannend, zoals toen er een bekende muis van de rots af viel. Maar het loopt bij de Thea Sisters altijd goed af. De plattegrond van het Walviseiland en de school in het boek is erg leuk, want dan kun je zien waar de muizen zijn. De gekke letters zijn altijd grappig om te zien en het is leuk dat er veel plaatjes in staan.”

CAM00300Het is duidelijk: mijn dochter heeft genoten van dit leesboek en ik sluit zeker niet uit dat ze het op een later moment nog eens zal gaan lezen. Zelf vind ik het verhaal ook erg geslaagd. Humor, spanning en avontuur: dat is kort gezegd wat je kunt verwachten van dit Stilton-boek. Ik betrapte mij er zelf ook op dat als ik eenmaal begon te lezen in het boek, ik het niet snel aan de kant legde. Dat komt gewoon doordat het er zo aantrekkelijk uit ziet. Er is veel te zien en het verhaal leest heel makkelijk.

Grappig is dat kinderen zo ongemerkt ook best lastige woorden leren te lezen. Denk hierbij aan zelfbedieningsbuffet, beachvolleybal en roddeljournalist. Af en toe heeft mijn zevenjarige nog wat hulp nodig met dit soort ongebruikelijke en lange woorden, maar dan leest ze het al snel zelf als het woord later nog eens voor komt. De boeken van De Wakkere Muis zijn een aanrader voor zowel leesfanaten als voor jongens en meiden die niet zo dol zijn op lezen.CAM00301

Wie verstopt zich op Topford is het achtste deel uit de serie Het leven op Topford. Echter maakt het niet uit of je nu wel of niet de vorige delen hebt gelezen. Het boek is een avontuur op zich en kan prima los gelezen worden. Dit was voor zowel mijn dochter als mij het eerste boek uit deze reeks, maar we hebben het allebei probleemloos kunnen lezen.

Wie verstopt zich op Topford? – Thea Stilton
Leesboek, 128 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Onrust op de manege – een avontuur van de Thea Sisters op Topford [recensie]

De Thea Sisters ontmoeten tijdens een uitstapje op Walviseiland een stel paardenfokkers met een eigen …