Al die mooie vreemden

Eindelijk had ik voldoende tijd voor het boek Al die mooie vreemden. Met bijna 500 pagina’s en een schrijfstijl die vanaf het eerste hoofdstuk maakt dat je door wilt lezen, moet je echt tijd inruimen. Wegleggen nadat je eenmaal begonnen bent is geen optie!

Inhoud
Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie…

Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatmaatschap van de A’s, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A’s geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.

Dan komen de duistere gebeurtenissen uit het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven…

Bespreking
Wat een heerlijk boek. Verdeeld in hoofdstukken waarin duidelijk aangegeven staat wie aan het woord is, en in welke periode het zich afspeelt, ontvouwt zich een gelaagd verhaal. Hoofdpersoon is Charlie (Charlotte). Haar moeder is tien jaar geleden spoorloos verdwenen en zij zit op een exclusieve kostschool waar haar vader ooit ook op gezeten heeft. Ze moet een aantal opdrachten uitvoeren, een soort ontgroening, om bij een besloten clubje te mogen horen.

Tegelijkertijd zijn er nieuwe aanwijzingen over het leven van haar ouders en gaat ze een aantal sporen volgen… Door deze zoektocht en door de hoofdstukken die in het verleden spelen, kom je steeds dichter bij de waarheid over wat er 10 jaar eerder gebeurd is.

Erg goed gedaan. Aan de ene kant is Charlie een jonge vrouw die gevormd is door haar verleden maar wel een plek op school probeert te veroveren. Aan de andere kans is het een dochter die wil weten wat er gebeurd is om het een plekje te kunnen geven. De vrienden en familie die in het boek voorkomen, zijn belangrijk om Charlie te leren kennen, maar ook om de raadsels op te lossen.

Vanaf het eerste hoofdstuk tot de laatste zin was dit boek de moeite waard. Een aanrader!

Al die mooie vreemden – Elizabeth Klehfoth
Paperback, 478 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share