De spiegelpassante 1 – De ijzige verloofde

Heerlijk, een boek wat me meteen intrigeert en dat deel uitmaakt van een serie van 4 boeken. Bring it on!

Beschrijving
Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.

De spiegelpassante 1 – De ijzige verloofde – Christelle Dabos
Hardcover, 523 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthof

Mening
Het boek begint (of eindigt??) goed. Je maakt kennis met een andere wereld en met Ophelia, een meisje wat kan ‘lezen’ en zich het liefst daar mee bezig houdt. Helaas voor haar wordt ze uitgehuwelijkt aan iemand die op een andere ‘ark’ woont…

Je ziet het, je zult dit boek zelf moeten lezen want doordat het over een andere, magische wereld gaat, zijn de begrippen anders. De werelden zijn prachtig gecreëerd en Ophelia en enkele andere personages zijn bijzonder sympathiek (of juist niet en daardoor ook boeiend).

Toch kreeg het boek me niet ’te pakken’. Misschien kwam het omdat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren, de serie Spiegelpassante heeft eigenlijk niets dan lovende kritieken en prijzen gekregen. Of misschien is het voor mij zo’n boek wat ik over een tijd opnieuw moet gaan lezen en waar ik dan volop van geniet.

Ik heb het niet uitgelezen, ik heb mijn best gedaan tot ongeveer halverwege (zie leeslint). Voor mij ontwikkelde het verhaal zich te traag, was er te veel uitleg over een wereld waarin ik liever gewoon was verdwenen, al lezende, dan waarover ik steeds uitleg kreeg.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …