Steun bij gescheiden ouders

Het is nooit leuk om te horen dat je ouders gaan scheiden, maar het maakt het een stuk makkelijker als je hier over kunt praten met je leeftijdsgenootjes. Stichting Villa Pinedo richten daarom het eerste online platform op voor en door jongeren met gescheiden ouders VillaPinedo.nl.

In Nedereland horen 70 000 kinderen per jaar dat hun ouders gaan scheiden. Villa Pinedo biedt jongeren met gescheiden ouders een plek waar hun stem centraal staat. Op de website kunnen jongeren onder andere via blogs, interviews en het forum ervaringen uitwisselen over de scheiding van hun ouders.

Villa Pinedo gaat uit van het onderling steunend vermogen van jongeren. De online ontmoetingen zullen leiden tot ‘echte’ ontmoetingen in de vorm van events en voorstellingen waarbij jongeren zelf op het podium staan. In de toekomst gaat Villa Pinedo naast Online ook OnTour en OnStage. Maar niet alleen de kinderen kunnen terecht op de site ook voor de ouders is er wat te doen. Zij kunnen namelijk vragen stellen aan getrainde jongeren hoe zij beter in kunnen spelen op de behoeften van hun eigen kinderen voor of tijdens de scheiding.

About Joni Blesgraaf

joni@hotmail.com'
24 jaar oud en woont in Overveen. Geboren in Haarlem. Heeft Sport en Bewegen (Lifestyle & Gezondheid) gestudeerd aan Hogeschool INHolland Haarlem. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als assistent leidinggevende in de buitenschoolse opvang in Heemstede. Nu bezig met Spaans leren, veel sporten en houdt van schrijven.

Check Also

Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar …