Pluk van de Petteflet [luisterboek]

Screenshot 2014-05-17 at 16.14.22Deze week is het de Annie M.G. Schmidt week, die deze week in het teken staat van Pluk van de Petteflet. Dubbele reden dus om het nieuw verschenen luisterboek van deze klassieker van Annie M.G. Schmidt te recenseren!

Recensie

Gelukkig mocht ik onlangs met mijn dochter naar Parijs, op uitnodiging van Disney (zie hier het verslag), dus wij zaten genoeglijk samen in de auto. Een mooi moment om dit 5-CD luisterboek tevoorschijn te toveren, want mijn dochter (7 jaar) is dol op de avonturen van Pluk en ook het boek is al meerdere keren gelezen.

Screenshot 2014-05-17 at 14.41.50Het verhaal wordt voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, wat ik erg bijzonder vind. Mooi om zo de nalatenschap van je moeder opnieuw uit te kunnen laten geven. Flip van Duijn heeft een hele prettige, rustige stem, en hoe hij het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar ieder hoofdstuk wordt even mooi voorgelezen. Zelfs de stukken die ik redelijk ’traag’ vind in het verhaal, klinken door de manier waarop hij leest, ineens een stuk boeiender.

Voor wie het verhaal niet kent, klik <hier> voor de recensie van het boek.

We hebben alle CD’s achter elkaar geluisterd en het was bijna jammer dat we al in Parijs waren voor het luisterboek “uit” was. Gelukkig was er ook nog een lange terugweg!

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt / Fiep Westendorp
Luisterboek, 5 CD’s, 320 minuten, uitgeverij Querido
Voorgelezen door Flip van Duijn.
Bestel dit luisterboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …

Share
Share