Ik kreeg een perspakket binnen met een begeleidende brief waarin stond: “Nutella houdt van Trotse Moeders“. Kijk, dat zijn de betere liefdesverklaringen. En ik wil dit platform dan ook graag gebruiken om openbaar te maken dat deze liefde geheel wederzijds …
Read More »Snert-zonder-vlees: vegetarische erwtensoep [recept]
De geur van erwtensoep staat me tegen, terwijl snert best lekker kan zijn wanneer het buiten snert-weer is. Ik heb ontdekt dat ik vegetarische varianten van erwtensoep wèl lekker vind. En… deze zijn prima geschikt als maaltijdsoep. Hier mijn favoriete …
Read More »Niet zomaar koekjes!
Bestaat er iets lekkerders dan de geur van versgebakken koekjes? Voor Niet zomaar… Koekjes! hoef je echt geen ervaren bakker of keukenprins(es) te zijn: de meer dan 100 koekjes zijn eenvoudig te maken en met een beetje creativiteit kun je …
Read More »Vis uit de oven [recept]
Dit is een eenvoudige manier om vis in de oven klaar te maken. Je kunt de vis voor een aantal personen in één groot stuk folie bakken, maar leuker is om voor iedereen een apart pakketje te maken om zelf op het …
Read More »Warme of koude borst-kompressen [review]
Vrijwel alle moeders die borstvoeding geven, kennen de verschillende minder aangename sensaties, zoals bijvoorbeeld pijn bij stuwing. Of wat te denken van borstvoeding die even niet op gang wil komen, bijvoorbeeld wanneer je tussendoor wilt kolven? Relaxxed heeft een praktisch …
Read More »Zondagochtend-traditie: ontbijten rond de bakplaat [persoonlijke blog]
Gezamenlijk ontbijten gebeurt helaas niet dagelijks. Iedereen heeft andere ritmes, of eigenlijk….. ik heb een ander ritme. De kinderen zijn rond half 6 wakker. En dan niet wakker als in “ik blijf nog even lekker doezelen”, maar W-A-K-K-E-R. Ik ben …
Read More »Gehaktbrood met quinoa
Veel mensen schrikken van het woord gehaktbrood; dat is toch lastig? Helemaal niet! Gehaktbrood is ontzettend makkelijk om te maken, en zó ontzettend lekker! Alleen de oven kost even tijd, maar daar hoef je niks voor te doen. Pak lekker …
Read More »100% suikervrij voor kinderen [recensie]
Carola van Bemmelen schreef samen met Ester Wiemer 100% suikervrij voor kinderen; een praktisch boek voor ouders, waarmee die hun kinderen kunnen helpen minder suiker te eten. Over de gevaren van suiker, in het bijzonder voor opgroeiende kinderen, is al …
Read More »Bijzonder & heerlijk nagerecht [recept]
Een dessert kan ook eens gemakkelijk, licht en verrukkelijk zijn. Hier is zo’n heerlijk recept. Ondanks dat de meeste alcohol verdampt, is het niet aan te raden dit dessert te eten wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Nodig 150 …
Read More »Hoe smaken de handmade Ierse cookiebars van Barry en Bernard en moeder Ina?
Wanneer je echt wilt weten hoe iets smaakt, heb je niet voldoende aan een persbericht, en zelfs niet aan een leuke website vol informatie. Dan moet je iets kunnen proeven! Gelukkig zijn er mensen die dat begrijpen en zo kwam …
Read More »Venkel in de oven + bijgerechten [recepten]
Misschien lijkt het alsof dit een bewerkelijk recept is, maar het tegendeel is waar. Met vrij weinig inspanning zet je een verrukkelijke maaltijd op tafel! Nodig voor 2 personen: 2 venkelknollen zout, peper,dille, tijm geraspte (30+) kaas kookroom. Bereiding: Snijd de gewassen venkelknollen …
Read More »Bear jojo’s: gemaakt van 100% fruit en wat groente [smaaktest]
Bear jojo’s zijn een nieuwe en pure fruit snack, gemaakt van 100% vers fruit en een klein beetje groente. Er komen absoluut geen toegevoegde suikers, fruitconcentraten of conserveringsmiddelen aan te pas. De Bear jojo’s worden gemaakt in Zuid-Afrika. De fabriek …
Read More »Warm-weer-recept
Op dit moment zitten we in Nederland met een hoge temperatuur. Vaak hebben mensen dan minder behoefte om te eten, maar de noodzaak blijft wel aanwezig. Deze temperatuur vraagt ook energie van ons lichaam. Daarom heb ik al jaren daarvoor een …
Read More »Albert Heijn heeft nieuwe baby-voeding-lijn
Door het opsturen van een mand vol lekkers voor de allerkleinsten heeft Albert Heijn me een kijkje gegeven in de keuken van AH. Hoewel er ook andere merken verkocht worden bij Albert Heijn, zoals Olvarit, de Kleine Keuken en Ella’s …
Read More »Nu barbecueën met vegetarische spiesjes van SoFine
SoFine Foods uit Landgraaf is een specialist in het maken van plantaardige vleesproducten en Tofu. Alle vegetariërs in Nederland kennen natuurlijk de producten van SoFine. SoFine komt nu met drie nieuwe producten SOFine Vega Grill: Kebab Style, Chicken Style en BBQ …
Read More »Leuke uitspraken van ons kleine Josephientje – deel 2: eten [persoonlijke blog]
Laatst kwam ik in de la een notitieboekje tegen met leuke uitspraken van Josephine, toen het nog een Josephientje was … Zo grappig om terug te lezen! Ik zal er een paar met jullie delen, voor leuke uitspraken van Josephientje over andere …
Read More »Campina’s nieuwe melk: Actieve dag
Wij hebben (dagelijks) bepaalde voedingsstoffen nodig om lichamelijk goed te kunnen functioneren en ons te behoeden voor vatbaarheid van ziektes: waaronder zouten, vitamines, fosfor, calcium, jodium, fluor, ijzer. Dit uiteraard los van het voedsel dat we nodig hebben voor onze …
Read More »Italiaanse gehaktballen met (apart) groentesaus [recept]
Onderstaand recept is voor vier personen. Omdat ik het gemaakt heb toen mijn dochter met haar man en kinderen kwam eten, heb ik twee keer zoveel gemaakt. En ondanks dat we niet met acht personen waren, ging het allemaal op! …
Read More »Soep met sinaasappel; kan ook koud gegeten worden [recept]
Deze soep heb ik gemaakt toen mijn dochter, haar man en onze drie kleinkinderen bij ons kwamen eten. Zoals je wel op de foto’s kunt zien, vond iedereen de soep lekker! Nodig: 400 gr. aardappels 2 uien 7 grote tomaten …
Read More »Altijd ijs
In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, …
Read More »