Aladins vliegende tapijt [recensie]

aladin-vliegend-tapijt-spel-goliath-recensie-copyright-trotse-moedersHet vliegende tapijt wil graag zoveel mogelijk spullen meenemen, maar hoeveel kan het vliegende tapijt houden? Leg om de beurt een voorwerp op het vliegende tapijt, hoe zwaarder des te meer punten je kunt verdienen. Zorg dat jij niet degene bent waardoor het vliegende tapijt naar beneden valt! Als dat gebeurt ben je af/moet je punten inleveren. Wie het hoogste aantal punten heeft is de winnaar!

Recensie:
Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het zien van de afbeeldingen op de doos mezelf nog niet echt een voorstelling kon maken van hoe Aladin’s vliegend tapijt in zijn werk zou gaan.

IMG_0506Hoe blijft dat tapijt nu in de lucht zweven… en hoe kan het door het stapelen van de voorwerpen naar beneden vallen of uit evenwicht raken….

Toen we de doos openmaakten kwamen we er al snel achter en ik moet zeggen dat ik blij verrast was door de techniek die ze voor dit spel hebben gebruikt. Het kleed wordt namelijk door een magneet in de lucht gehouden, een touwtje aan de onderkant van het kleed zorgt er voor dat het tapijt niet tegen de magneet komt en waardoor het dus zweeft. Erg goed gevonden vind ik zelf, alleen de eerste keer was het even zoeken naar de juiste afstand tussen de magneet en het tapijt.

Hier kun je trouwens ook de moeilijkheidsgraad van het spel instellen. Hoe dichter het tapijt bij de magneet is, hoe makkelijker het is. De eerste keer dat wij het spel speelde dachten we ‘dit is een makkelijk spel’… Maar na het tapijt lager gehangen te hebben werd het echt een stuk lastiger om alle voorwerpen op het tapijt te leggen.

IMG_0507

Waar ik blij van wordt bij en nieuw spel is dat je het zo goed als direct vanuit de doos kunt spelen. Dat is bij dit spel zeker het geval, het enige wat nog gedaan moet worden is de arm met de magneet in de grondplaat klikken en je kunt beginnen.

IMG_0505

De speler met het grootste kleed thuis mag beginnen. Je pakt om de beurt een voorwerp uit het zakje en legt deze op het tapijt. Als je er per ongeluk een ander voorwerp afstoot moet je deze er weer opleggen en als boete er nog een extra voorwerp uit het zakje opleggen. Wanneer het kleed naar beneden stort, heb je verloren en is het spel afgelopen.

IMG_0511 IMG_0510

Het spel is volgens de fabrikant geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, ik denk dat jongere kinderen dit ook al wel heel leuk vinden, alleen moet je als ouder dan even helpen om het tapijt in de lucht te hangen. Het spel duurt ongeveer 5 tot 10 minuten, maar het nodigt erg uit om het spel meerdere keren achter elkaar te spelen. Voor ons werd het een uitdaging om het tapijt zo laag mogelijk te laten zweven en dan evengoed alle voorwerpen uit de zakje op het tapijt te kunnen leggen.

Kort samengevat: een leuk spel met een uitdagend spelelement!

Aladin’s vliegend tapijt
Bekijk op bol.comSpel, 2-4 spelers, 4+, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share