Altijd al willen weten waarom LEGO-poppetjes een “gat” in hun hoofd hebben?

Screenshot 2014-03-11 at 14.31.04Altijd al willen weten waarom LEGO-poppetjes een “gat” in hun hoofd hebben? Of was je je dit niet bewust voordat je dit artikel las? Er zit echter een reden achter waarom  er zowel aan de onderkant (waar het hoofdje op de “nek” van de romp geschoven kan worden) als aan de bovenkant (waar haren of een pet/helm op geklikt kunnen worden) een gat, of meerdere kleine gaten zitten.  

HLN.be heeft het antwoord in een artikel gepubliceerd. En omdat niet iedereen alle websites kan bijhouden en dit toch wel leuk is om te weten, ga ik de kennis van mijn Belgische collega Joeri Vlemings met jullie delen: Dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Zoals iedereen met (kleine) kinderen weet, worden er regelmatig kleine voorwerpen in oren, neuzen en monden gestopt. Denk aan rozijntjes, knikkers, kralen, maar ook aan hoofdjes van LEGO poppetjes. Wanneer zo’n hoofdje per abuis in de luchtpijp terecht komt en blijft steken, kan een kind in enkele gevallen toch beter blijven ademen dan wanneer het een “dicht” hoofdje betreft.

Overal is aan gedacht dus, maar toch hoop ik dat er geen LEGO hoofdjes terecht komen op plaatsen waar ze niet horen, dus het beste blijft om kleine onderdelen uit de buurt van kleine kinderen te houden. Dat voorkomt een spannende rit naar een EHBO-post!

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share