Geronimo Stilton – Het boekje over geluk

Screenshot 2014-04-14 at 09.14.30Benjamin vierde zijn verjaardag en dat was gi-ga-gantisch leuk. Na afloop gingen we allemaal buiten naar de sterrenhemel kijken, want het was een prachtige heldere nacht. ‘Wat is geluk, oom Geronimo?’ vroeg Benjamin aan mij. Op die moeilijke vraag probeer ik in dit boekje antwoord te geven, als een extra verjaardagscadeautje voor Benjamin en alle andere knagers op deze wereld.

Voor degene die hem nog niet kent, Geronimo Stilton is een beroemde schrijversmuis die 36 jaar geleden geboren werd op muizeneiland. Zijn geboortedatum is top secret en niemand weet wie zijn ouders zijn. Hij groeide op bij zijn tante Lilly samen met zijn neef Klem. Ook heeft hij een zus die verslaggeefster is bij de krant ‘De wakkere muis.’ Zijn neefje heet Benjamin.

Geronimo is een boekenwurm die altijd goed zijn best heeft gedaan op school. Hij studeerde af in de geschiedenis van rattentaal en de filosofie van de snorhaar. Geronimo is de uitgever van ‘De wakkere muis,’ de meest gelezen krant van muizeneiland. en hij schrijft daarnaast heel veel kinderboeken. Hij heeft inmiddels al vier keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen met zijn Fantasia boeken. Gi-Ga-cool!

Recensie:
Voor me ligt het boekje van Geronimo Stilton – Het boekje over geluk. Ik heb nog nooit eerder een boekje van deze schrijversmuis gelezen, maar bij mijn neefje van 9 jaar heb ik wel eens een exemplaar van de Fantasia serie zien liggen. Ik ben benieuwd wat ik van dit boekje over geluk vindt. Voorin staan een aantal spreuken over geluk geschreven door buitenlandse schrijvers en dichters. Mij spreekt ‘Zoek in jezelf: daar zit het geluk, oneindig voor wie het weet te vinden!’ erg aan.

Dit verhaal begint op de verjaardag van Benjamin, het neefje van Geronimo. Door de kaassmaak en de bloemengeur komen en allemaal gelukkige herinneringen bij Geronimo naar boven. Hij zegt dan ook tegen zijn neefje dat hij dit moment in zijn hart moet stoppen, want dit gezellig samenzijn is een kostbare herinnering. Dan stelt Benjamin een moeilijke vraag aan zijn oom, ‘Wat is geluk?’ Image00001Geronimo vindt het moeilijk hier een antwoord op te geven, maar door verschillende voorbeelden te geven blijkt dat geluk soms in hele kleine dingen zit en dat geluk voor een ieder iets anders kan betekenen.

Iedereen maakt in zijn leven verdrietige dingen mee, als zoiets gebeurt, helpt het om aan mooie, gelukkige momenten te denken. Dan ben je misschien een beetje minder verdrietig. Bestaat er een recept voor geluk? Iedereen moet zijn eigen recept ontdekken. Alleen jij weet wat je gelukkig maakt. En vergeet niet om je geluk te delen met anderen…

Leuk dit boekje over geluk van Geronimo Stilton! De tekst is kleurrijk en fantasievol geschreven en de illustraties zijn ook erg mooi. Ook over de inhoud van dit verhaal ben ik te spreken, geluk kan soms zo simpel zijn, maar we staan er wel eens te weinig bij stil. Daarom is dit boekje naar mijn menig niet alleen geschikt voor kinderen (vanaf 7 jaar) maar ook erg leuk om aan een volwassen persoon te geven.

Voor kinderen is de uitleg over wat geluk is of kan zijn, goed omschreven. En voor volwassenen kan dit boekje een fijne eye-opener zijn.  Als extra zit er een memory spel bij dit boek. Voor je dat in gebruik kunt nemen moet je het nog wel even op stevig papier/karton plakken en dan uitknippen. Maar de echte Geronimo Stilton fan zal dit er graag voor over hebben.

Het boekje over geluk – Geronimo Stilton
Kind/jeugd, hardcover, 45 pagina`s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share