Foto’s die je buiten op kunt hangen [recensie]

albelliJe kent dat wel…. goede voornemens….. Zo rond deze tijd van het jaar komen ze bij veel mensen weer boven en zo ook bij mij. Eén van die (terugkerende) voornemens is om nu ein-de-lijk eens fotoalbums te gaan maken van de digitale foto’s die zo talrijk op diverse harde schijven staan.

DSC_7231Maar goed, tijd is mijn beperkende factor. En al jaren is het er niet van gekomen…. Dus prijkt deze wens weer op mijn voornemenlijstje voor 2015. Eén van de eerdere voornemens van me, is echter wel uitgevoerd: gezinsfoto’s laten maken. We hebben gekozen voor Uniek op de foto en fotografe Olga is er in geslaagd om foto’s te maken waar ik erg blij mee ben. Ik ben zelfs tevreden met de foto’s waar ik zelf ook op sta, en dat is knap!

Toen ik van Albelli dan ook de uitnodiging kreeg om één van hun producten te testen voor een recensie, heb ik gekeken naar andere mogelijkheden dan een fotoalbum. Ik kwam uit bij “foto op forex”. Ik had nog niet eerder van Forex gehoord, maar het blijkt UV- en weerbestendig materiaal te zijn, waardoor je foto dus ook buiten opgehangen kan worden!

Screenshot 2014-12-24 at 14.48.54Op de website van Albelli staat de volgende omschrijving: Foto op forex is betaalbare wanddecoratie met een strakke, moderne en trendy uitstraling! We drukken je foto af op een witte plaat van 5 mm PVC (kunststof), ook wel foambord (schuim) genoemd. Doordat de plaat wit en glad is, wordt je foto heel helder en gedetailleerd weergegeven en komen kleuren intenser over. De matte afwerking zorgt ervoor dat licht niet reflecteert op je foto.

Screenshot 2014-12-24 at 14.49.13De proef op de som: bestellen. Meestal is dat een proces dat ik uit frustratie niet afmaak. Maar bij Albelli gaat het razendsnel. Nu scheelt het natuurlijk dat ik al in gedachten had welke foto ik wilde gebruiken en dat ik ook nog wist waar ik deze had opgeslagen, maar ik was binnen een paar minuten klaar.

Een paar dagen later werd de foto al bezorgd. En hij was erg mooi: goed van kleur en haarscherp. Ophangen ging ook prima: we hebben hem eerst tegen een houten schutting gehangen zodat ik hem vanuit de keuken kan zien, maar vonden toch dat de foto daar niet goed uitkwam. Toen hadden we bedacht (omdat hij tegen water kan) dat we hem ook in de badkamer kunnen ophangen. En daar hangt hij nu en we zijn er allemaal erg tevreden over!

foto-albelli-trotse-moeders

Ook een foto voor buiten (of in de badkamer) bestellen? Kijk dan op de website van Albelli naar ‘forex’, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …