Vos en Haas en de bosbaas

vos en haasEr is een zee in het bos. ‘We kunnen pootjebaden!’ juicht Vos. Maar Haas zegt: ‘Dat is geen zee. Het is een meer.’ ‘Meer wat?’ vraagt Uil. ‘Meer water’, zegt Vos. ‘Want eerst was er niets. En nu heel veel. En er komt nog bij ook. Meer en meer en meer.’ En ja, het klopt. Het water stijgt en stijgt. Dat loopt slecht af!

Recensie
Sylvia Vanden Heede is één van mijn favoriete kinderboeken-auteurs. Vooral de boeken van Vos en Haas zijn mijn favoriet. Maar niet alleen ikzelf ben gek op de boeken van Vos en Haas, ook mijn  kinderen zijn gek op deze boeken. We waren alle drie dan ook heel erg blij met dit boek.

P1360209Het boek is geschreven op AVI E5 niveau. Dus als je kind op dit leesniveau zit, zal hij/zij dit boek zelf kunnen lezen.  Mijn zoon die in groep 4 zit vind het erg leuk om dit boek zelf te lezen. Het verhaal vind hij leuk  en grappig, evenals de vele  illustraties van Thé Tjong-Khing in het boek.

Hij vind het erg leuk dat er op elke bladzijde illustraties staan, dit maakt het verhaal veel leuker om te lezen. En het verhaal komt meer tot leven, met al deze illustraties.
Maar voorlezen blijft natuurlijk ook nog erg leuk. Hier kunnen mijn zoon en dochter dan ook nog heerlijk van genieten!

Vos en Haas en de bosbaas is wederom een schitterend boek van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing! Een boek waarin Vos, haas en hun vrienden weer allerlei leuke en spannende avonturen beleven.

Vos en Haas en de bosbaas – Sylvia Vanden Heede
Leesboek, hardcover, 152 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond …