Op en top zwanger: in verwachting in de bergen [blog]

Charlotte-bergenDe teller staat op 37 weken en 6 dagen…

Het einde is al bijna weer in zicht! Onvoorstelbaar hoe snel de afgelopen maanden zijn omgevlogen. Ik weet nog heel goed dat ik een zwangerschapstest deed. Na 3 tests die daarvoor allemaal negatief waren, vond ik het behoorlijk spannend om wederom te testen, maar deze keer was het raak! Ik kon het eigenlijk niet geloven en wilde mijn afspraak met de gynaecoloog eerst afwachten, voordat ik echt blij kon zijn. Ik moest alleen nog ruim 3 weken wachten totdat ik langs kon komen! Hoe ging ik die tijd overbruggen?

Eindelijk was het zover en ons geluk kon niet op, er groeide daadwerkelijk een kleintje in mijn buik! En hoe mooi, dat het volgens de berekeningen precies op onze eerste huwelijksdag zou zijn ontstaan.

Ik heb die weken daarna bewust weinig contact gezocht met mijn familie en vrienden, om me maar niet te verspreken. charlotte-staand-zwangerWe wilden het nieuws eerst nog even voor ons zelf houden en hebben het nieuws rond de 10e week aan onze familie per facetime en skype verteld, aangezien ik sinds 2,5 jaar in Oostenrijk, Tirol woon. Gelukkig bestaat er zoiets, want om het door de telefoon te zeggen, zonder reacties te kunnen zien, dat zou toch jammer zijn!

Bron van energie

Het is een verrijking in mijn leven nu het leven in Oostenrijk te kunnen ervaren. Ik heb jarenlang genoten van het stadse dynamische leven in Amsterdam, waardoor ik nu zonder problemen of heimwee gestalte kan geven aan mijn leven hier in de bergen. Ik geniet nu enorm van de natuur als bron van energie en inspiratie. Tegelijkertijd bieden de bergen veel rust en ontspanning, ideaal wanneer ik aan de waan van de dag wil ontsnappen.

De volgorde is precies goed zo en past in de fase van mijn leven. Het is voor mij de eerste zwangerschap en tot nu toe verloopt alles heel goed. Ik heb nauwelijks ergens last van, op een beetje vocht in mijn benen en armen en een wat trager werkende schildklier na. Ik ben tot nu toe ca. 10 kilo aangekomen en ik voel me fit, vandaar de titel 🙂

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Als de bergen huilen [recensie]

Sune is bijzonder, maar dat vindt alleen de woerd. En Saimi, op wie hij stiekem …

Share
Share