De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige plek te leiden. Met halfwolf Rocco en 49 wolven trekt ze dwars door de Alpen naar het Noorden, opgejaagd door de kinderbescherming, de politie en journalisten. En dan blijkt ook nog dat Runa’s grootste vijand en wolvenjager Giacomo ontsnapt is uit de gevangenis. Met hulp van de 11-jarige schaapsherder Vito, die Runa in de bergen ontmoet, neemt ze een alternatieve, levensgevaarlijke route. Zal ze het redden?

SAMENVATTING

Dit is het vervolg op het boek De Wolventemmer. Ik ken deel een zelf niet, maar ik ging ervan uit dat ik al vrij snel zou begrijpen waar het verhaal over gaat. Mijn kinderen zitten zelf nog niet op dit leesniveau en voorlezen duurt te lang, dus recenseer ik hem vanuit mijn eigen oogpunt.

De 14-jarige Runa moet in haar eentje een grote groep wolven over de Alpen zien te krijgen vanuit Italië. Haar ouders en haar zus Isa zijn in Nederland en de kinderbescherming is naar haar op zoek. Runa is een halfwolf en kan via beelden, geuren en kleuren communiceren met de wolven.

Op een dag zou hij bij haar weggaan en kiezen voor zichzelf. Voor een hoger doel, dat niets met haar of met de wolven te maken had, maar met hem, met zijn verhaal, zijn missie als halfwolf.

Haar ouders maken zich zorgen om haar omdat een moordenaar (uit het eerste boek) is ontsnapt uit de gevangenis. Runa zelf maakt zich meer zorgen om het feit dat ze erge honger heeft. Ze breekt in en ontmoet een jongen,  de 11-jarige Vito. Hij wil graag haar verhaal horen en geeft haar wat te eten.
Na een goede nachtrust helpt hij haar op weg richting het noorden en helpt haar over de Col Ferret. Daarna scheiden hun wegen weer.

Niet veel later ontmoet ze een oude vijand en moeten zij en de wolven vluchten door Zwitserland en komen daarna in Duitsland terecht. Daar ontmoet ze Mariska en Marko en gebeurt er een aantal heel bijzondere dingen bij drie wolven en een halfwolf.

Alleen de zon kan de maan doen smelten.

Ook hun wegen scheiden en langzaam maar zeker gaat Runa met Rocco en haar wolven samen richting Nederland.

RECENSIE

De definitie van een Wolventemmer is dat hij/zij een brug slaat tussen mens en wolf en de wolven leidt en beschermt tegen hen die kwaad willen.
Dat prikkelt al meteen en vol verwachting begin ik te lezen. Omdat ik het eerste deel niet gelezen heb, moest ik heel erg wennen aan de vele namen die op de eerste pagina’s voorbij komen. Wat op zich niet raar is, aangezien Runa 49 wolven onder haar hoede heeft.Ik moest er dus wel even inkomen, maar toen dat eenmaal gedaan was kon ik het boek echt niet meer wegleggen.

Wat een waanzinnig goed boek. Het is echt gewoon meteen spannend.

Ik ben al jarenlang niet meer in de Alpen geweest en mis het zelfs een beetje, maar dankzij dit boek waande ik me toch weer even in Zwitserland (bij de grens met Italië) en zag ik de Alpenweiden, murmeltiere en de eeuwige sneeuw weer voor me.

Ik las in dit boek zo veel wat me nieuwsgierig maakte dat ik het niet kon laten om deel een bij de bibliotheek te reserveren. Ik moet dat eerste deel ook lezen en ergens hoop ik dat er ook nog een deel drie gaat komen.

Echte aanrader. Voor jong én oud.

De enigen die zich stilhielden in deze zwoele lentenacht, waren de wolven. Want als wolven jagen, huilen ze niet.

De Wolventemmer – Barbara Jurgens
Hardcover, 287 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel je boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …