Mad Monkeys broeken, nooit meer kapotte knieën

De broeken van Mad-Monkeys hebben slijtvaste en vuilafstotende kniestukken. Deze kniestukken zien er niet alleen stoer uit, maar zijn ook daadwerkelijk onverslijtbaar. Tevens zijn de broeken gemaakt van stretch stoer gecoate twill (64% katoen), wat ervoor zorgt dat het draagcomfort optimaal is. Met deze broeken van Mad-Monkeys heb je nooit meer broeken met kapotte knieën.

Recensie
Bovenstaande komt uit een persbericht over de nieuwe broeken van Mad-Monkeys. Kapotte broeken ben ik inmiddels wel gewend, dus ik laat de kinderen tegenwoordig hun gang maar gaan met spelen. Vroeger was ik immers precies hetzelfde; ik zelf klom ook in de hoogste bomen en noem maar op. Maar na het lezen van dit persbericht is mijn interesse wel direct gewekt. Want  zou een onverslijtbare broek ook daadwerkelijk onverslijtbaar zijn?

Niet alleen ik zelf, maar ook mijn zoon van 7 jaar is dolblij dat hij deze stoere onverslijtbare broek van Mad Monkeys mag testen. Ik wil wel eens een broek hebben die niet zo snel kapot gaat bij de knieën en mijn zoon vindt het een hele leuke en stoer uitziende broek. Zijn enthousiasme wordt nog groter als blijkt dat hij zelf de kleur van de broek mag uitkiezen. Ondanks dat ik zorgvuldig naar de maat (122/128) heb gekeken, blijkt dat de broekspijpen wel erg nauw zijn. Mijn zoon vindt het echt te strak aanvoelen, ondanks dat het materiaal stretch is. Zelf vind ik dat de broek erg mooi staat, alleen wil mijn zoon de broek niet aan. Hij vindt de broek bij de benen echt niet lekker zit. Hij heeft echt alleen nauwe broekspijpen, want de taille-maat is hartstikke goed en de lengte is meer dan voldoende. Helaas went hij maar niet aan de smalle broekspijpen…

Nu heb ik ook een stoere dochter van 4 jaar. Zij doet gewoon mee met de grote jongens en klimt bijvoorbeeld ook gewoon in de bomen. Het is dus niet zo alleen dat jongens vaak kapotte knie-broeken hebben. Stoere meiden hebben dat probleem ook. Voor mij komt dat nu even goed uit, want mijn dochter vindt deze “gaat-nooit-kapot” broek ook heel erg cool. Maar al te graag past ze de broek. Tot mijn verbazing zit de broek bij haar perfect. En dat terwijl ze maat 110 heeft! De broek is dan wel veel te lang, maar die kan ik makkelijk omvouwen. Door het materiaal van de stof, blijft dit ook nog goed zitten ook. Het knoopsgat-elastiek in de taille zorgt ervoor dat je de broek eventueel wat strakker kunt maken. Mijn zoon baalt best wel dat zijn kleine zusje nu met “zijn” broek er vandoor gaat. Hij vond de broek ook zo cool. Mijn dochter daarentegen laat haar nieuwe broek trots aan haar vriendjes zien. Ze zijn het er allemaal over eens dat de kleur (donkerblauw) en het model heel erg leuk is. De broek is helemaal cool, zeker als ze horen dat deze broek nooit meer kapot gaat…

De volgende dag gaan ze met school naar een “struintuin”. Dit is de ideale gelegenheid om de Mad-Monkeys broek te testen. Hier zitten ze namelijk veel op hun knieën om insecten te zoeken en struinen ze volop door de tuin heen. Tijdens deze excursie heeft de broek heel wat te verduren; kruipend de heuvel op, op de knieën zoeken naar insecten en struinen door de struiken. De broek zat behoorlijk onder de modder, maar na een wasbeurt was de broek weer helemaal schoon. En niet onbelangrijk: de broek zag er nog steeds uit als nieuw. Maar na 1x struinen, ben ik natuurlijk nog niet volledig overtuigd. Hoewel de kniestukken er echt sterk uitzien, wil ik eerst meer bewijs.

Dus de dagen erna doet mijn dochter deze broek maar al te graag aan als ze buiten gaan spelen. Er wordt in bomen geklommen, op de knieën van de heuvel gegleden, tegen de steile heuvels opgekropen, met de step van de heuvel af (en de daarbij horende valpartijtjes). Mijn dochter en haar vriendjes zijn in de volle overtuiging dat deze broek echt nooit meer kapot gaat. Ik moet zeggen dat ik ondertussen al ergens in de broek een gat had verwacht, maar de broek ziet er nog steeds als nieuw uit. De Mad-Monkeys broek is dan ook echt van stevige kwaliteit. Dat de broek niet kapot gaat bij de knieën, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Fijn is ook dat mijn dochter deze broek echt erg lekker vindt zitten en het is ondertussen haar lievelingsbroek geworden. Het materiaal rekt mee en voelt zacht aan. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat deze broeken niet alleen voor jongens zijn, maar dat ook meisjes heel veel plezier kunnen hebben van deze Mad-Monkeys broeken.

Een Mad Monkeys broek kost € 79,95. Dat is best prijzig, zeker voor een kinderbroek waar ze vaak redelijk snel uitgroeien. Maar het is het geld wel meer dan waard. Hier hebben we inmiddels veel versleten spijkerbroeken, met vooral gaten bij de knieën en dat  probleem zul je niet hebben met deze Mad Monkeys broeken. Als ik kijk naar de maat dan zouden de broekspijpen wel een paar cm wijder mogen. Mijn zoon heeft een normaal postuur, maar de broekspijpen zitten echt nauw om zijn benen. Als ik op hun site kijk, zijn de broekspijpen van een maat groter (maat 134/140) maar 1cm breder. Dus ook dan zou mijn zoon dit probleem hebben. Mijn dochter heeft ook een normaal postuur en heeft maat 110. Het feit dat deze broek met maat 122/128 haar als gegoten zit, zegt al meer dan genoeg over de breedte van de broekspijpen. Ik zou zeggen: “maak de broekspijpen een paar cm wijder en er is helemaal niks meer op deze broek aan te merken!” Want het is gewoon een hele fijne en stevige broek. Een broek waar mijn dochter (en ik dus ook) nog heel lang plezier van zal hebben!

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …