Smiling Planet bordjes

Smiling Planet is een Amerikaanse producent van “verantwoorde” lifestyle producten. Olivia Haviland maakt  producten met respect voor het milieu en haar man zorgt ervoor dat de producten van illustraties worden voorzien. Ze maken onder andere kleding, dekbedden, bordjes en kommen. Smiling Planet is onderdeel van “healthy child healthy world”, een organisatie in Amerika waar ouders informatie kunnen krijgen als ze willen weten hoe ze hun kinderen het beste kunnen beschermen tegen dagelijkse schadelijke chemicaliën.

Recensie
Wij krijgen een prachtig fuchsia gekleurd bord met de illustratie van een olifant thuis gestuurd. Op de verpakking staat aangegeven: safe earth friendly plates. En als ik verder kijk, kom ik er al gauw achter waarom dat zo is. Dit bordje is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Er is bij het produceren van het bordje geen gebruik gemaakt van stoffen die voor baby`s en kinderen schadelijk kunnen zijn zoals BPA, lood en ftalaten. De inkt die gebruikt is voor de print, is op soya basis en door de toplaag krasvast. De print zal niet loslaten en er komen geen krassen op. Ook gaat dit bordje niet stuk als het valt, wat nog wel eens handig kan zijn bij een opstandig kind. Dit bordje kan in de vaatwasser, maar er wordt afgeraden om het in de magnetron te verwarmen. Als ik op de website van Smiling Planet kijk, zie ik dat er naast dit meisjes bordje nog een heleboel andere bordjes en bijpassende kommen verkrijgbaar zijn. Allemaal hebben ze een andere illustratie en/of tekst. Ik vind niet ze niet allemaal geschikt voor kinderen, maar er zitten zeker hele leuke bij. Zowel voor jongens als voor meisjes. En ook voor vaders en moeders. De teksten die op enkele van deze bordjes staan, gaan over vrede en over hoe mooi de wereld is. Ze zijn wel in het Engels geschreven. Dus dat maakt ze voor (jonge) kinderen weer iets minder geschikt.

Dit bordje van Smiling Planet is op zich mooi product. De kwaliteit is uitstekend, na een paar keer wassen in de vaatwasser ziet het bordje er nog steeds goed uit. Voor ouders die er zeker van willen zijn dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt in het servies van hun kind, zijn de bordjes van Smiling Planet erg geschikt. Ik kan me wel voorstellen dat er ouders zijn die een beetje schrikken van de prijs. Voor een bordje betaal je € 13,95.

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Haarspeldjes-bord van Het Vrolijke Nest [recensie]

Mijn dochter heeft lang haar en hoewel ze het liefst met een eenvoudige paardenstaart of …

Share
Share