anticonceptiepil voor mannen

Oké, hij ligt nog niet in de schappen van de apotheek en het zal zeker nog even duren voor het zover is. Maar toen ik op Nu.nl over de mannenpil las maakt ik toch een klein sprongentje. Even dacht ik ‘Ha, heren nu moeten jullie aan de anticonceptie’ want laten we heel eerlijk zijn wat dat betreft zijn wij de pineut met onze spiraaltjes, pil en prikpil. Maar goed weer terug naar het artikel. In het artikel stond dat  Amerikaanse onderzoekers  een middel hebben ontdekt die een tijdelijk manelijke muizen onvruchtbaar maakt.  Hiermee is de ontwikkeling van een anticonceptiepil voor mannen  dus weer een stapje dichterbij.

Deze geniale fondst werd gedaan door de onderzoekers van het Dana-Farber Cancer Institute and Baylor College of Medicine toen zij het een middeltje genaamd JQ1 aan het testen waren. Het middeltje  richt zich op een eiwit dat alleen in de teelballen voorkomt en nodig is voor de productie van sperma.  Bij muizen zorgde het goedje ervoor dat er minder zaad werd aangemaakt en sommige muizen werden zelfs tijdelijk ontvruchtbaar.

Als het bij muizen werkt waarom dan niet bij mannen toch?

Bron

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld …

Share
Share