Benut je trampoline ook voor andere dingen dan springen [tips]

Veel mensen willen een trampoline kopen voor hun kind(eren), maar weet je dat je er veel meer mee kunt dan alleen springen? Natuurlijk is springen ook leuk en nog goed voor je conditie ook, maar met onderstaande tips word je je trampoline meer dan alleen een springtoestel.

Veilige oefenplaats

Al vanaf dat je kind naar de basisschool gaat, krijgt hij of zij gymles. En daarbij worden soms dingen verwacht die nog lastig zijn voor kleuters. Niet iedereen ontwikkelt zich op dezelfde manier en op school gebeurt het vaak dat een hele klas dezelfde oefening moet doen. Denk bijvoorbeeld aan ballen gooien en vangen of koprollen. Een trampoline met een veiligheidsnet er omheen is perfect om dit veilig te oefenen. Het is veel zachter dan een matje op de grond en je kunt er niet af rollen. Ook oefenen en spelen met een bal is prettig omdat de bal niet buiten het net komt en het dus niet erg is wanneer je kind niet goed kan gooien of vangen, je pakt gewoon de bal op en gaat weer door!

Kinderboerderij

Heb je huisdieren voor je kind die in een kleine kooi zitten, denk aan cavia’s of konijnen? Laat ze dan eens op de trampoline (indien er een net omheem zit). Natuurlijk moet je goed uitleggen aan je kind dat hij of zij niet moet gaan springen!! Wanneer je kindje eerst gaat zitten, kun je er daarna een van de diertjes bij zetten. Laat het diertje zelf rustig wennen wanneer het niet gewend is om uit de kooi te zijn. Wanneer het minder spannend is voor het huisdier, zal het vanzelf voorzichtig gaan rondkijken. Laat je kind iets lekkers hebben zoals een wortel of een stukje appel wat gegeven kan worden wanneer het diertje dichterbij komt. Zo heb je na een paar keer al een huisdier wat gezellig rondscharrelt rondom je kind en waarschijnlijk zelfs uit de hand komt eten!

Chillen

De trampoline is bij uitstek een plaats om te gaan relaxen. Het ligt veel beter dan de meeste ligbedden die in de tuin staan. Wanneer jij, als Trotse Moeder, even een moment voor jezelf wilt hebben, ga dan lekker buiten op de trampoline liggen. Het hoeft niet eens zonnig weer te zijn om te genieten van de rust en de buitenlucht! Het is ook heel gezellig om dit samen met je kind te doen. Gewoon even lekker naast elkaar liggen. Wanneer er wolken zijn, kun je samen zoeken naar wat je daar in kunt ontdekken. En anders kun je lekker samen praten. Voor veel kinderen is het makkelijker om te praten wanneer je elkaar niet aankijkt, zeker wanneer het over voor hen lastige onderwerpen gaat.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share