Het fluisterboek [recensie]

het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-1Stap binnen in de magische wereld van een klein meisje. Het meisje leent een bijzonder boek van haar leraar. Als ze naar huis rent, merkt ze niet dat alle woorden uit het boek ontsnappen. Thuis is ze teleurgesteld, omdat ze denkt dat er geen verhaal in het boek staat. Maar dan hoort ze gefluister…

Ze ontdekt de diepe en inspirerende waarheid dat ieder van ons iets eigens inbrengt bij hetzelfde verhaal. Ieder heeft de creatieve kracht om zelf verhalen te verzinnen, werelden te scheppen. Het boek is voor lezers niet geheel zonder woorden, het meisje geeft steeds een aanzet, de eerste zinnen van een nieuw verhaal bij wat je afgebeeld ziet. En misschien begint het verhaal de volgende keer wel anders!

Recensie
Samen met Joy (m’n dochter van 3,5 jaar) heb ik Het Fluisterboek gelezen, Wat me opviel is dat het vol staat met hele mooie plaatjes die er echt uitspringen!

het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-3 het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-2 het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Het verhaal was best spannend voor Joy omdat ik alles fluisterend heb verteld, wat leuke momenten tot stand brengt (bijvoorbeeld onder de dekens lezen).

het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Het boek leest heerlijk weg het enige wat mij opviel is dat Joy het heel erg verwart met roodkapje en de boze wolf en zij daar ook niet van af te brengen is. Dus naar mijn mening denk ik dat het boek meer is voor kinderen die wat ouder zijn dan 3 jaar zodat ze het verhaal los zien van roodkapje.

het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-4 het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-7 het-fluisterboek-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Verder vind ik het een heel leuk boek en zou het dan ook zeker aanraden om aan te schaffen.

Het fluisterboek – Pamela Zagarenski
Hardcover, 40 pagina’s, 4+, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Samantha Wijtvliet

s_wijtvliet@hotmail.com'
Ik ben Samantha en de Trotse Moeder van Joy. joy heeft niet zo'n fijne start gehad in haar vroege leventje, ze is namelijk geboren met een hazenlip en had voor dat ze 1 werd al drie operaties gehad. Joy is nu 3,5 en is echt een meisje die niet het kaas van d'r brood laat eten en je heel duidelijk verteld wat ze wil en niet wilt . Joy en ik wonen nu al twee jaar samen met mijn vriend Danny en onze hond Bennie ( ja soms halen we de namen door elkaar haha).

Check Also

Het Zwanenmeer

Dit boek met prachtig uitgesneden illustraties vertelt over de magische wereld van het beroemde ballet …

Share
Share