Ses Kristallen Geodes Kweken

SES EXPLORE Kristallen Geodes Kweken

Ses Kristallen Geodes KwekenGeodes, holle stenen met kristallen aan de binnenkant, zijn zeldzaam en erg waardevol. Met deze set van SES, welke genomineerd is als Speelgoed van het jaar 2012, kun je ze zelf gaan maken!

Recensie
SES EXPLORE Kristallen Geodes Kweken is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar omdat er spullen inzitten waarmee je uiterst voorzichtig moet zijn. Maar omdat mijn jongste zoon van 6 jaar is zeer geïnteresseerd in stenen en mineralen. Dus ik heb deze doos samen met hem uitgeprobeerd in plaats van dit te doen met mijn 8 jaar oude zoon. En onder begeleiding van een volwassene is dit Kristallen kweken prima te doen. Wat me opviel was dat de gebruiksaanwijzing bijna geen tekst bevat. De handelingen worden afgebeeld op zwart-wit foto’s, wat wel duidelijk is, maar van mij hadden er wel wat meer begeleidende teksten bij mogen zitten.

Wat ik erg leuk vind aan dit SES pakket, was dat je er meerdere dagen mee bezig bent. Veel knutselpakketten en doe dingen voor kinderen zijn voor éénmalig gebruik. Deze natuurlijk ook, maar omdat er tussen de diverse handelingen vaak meerdere uren tot dagen zit, duurt het een tijdje voor je het einddoel bereikt hebt. En dan is de voldoening des te groter! Je begint met de “geodes” te vormen van klei. Tip: maak de geodes niet te dik; dan zien ze er uiteindelijk echter uit. Deze geodes van klei moeten minimaal 12 uur drogen. Dan moeten deze natuurlijk geverfd worden aan de buitenkant (en die verf moet weer drogen). Uiteindelijk moet je nog een aantal handelingen uitvoeren aan de binnenkant om uiteindelijk een soort van geode te krijgen. Erg leuk om te doen! Na de laatste stap moet je maar liefst 48 uur wachten. Heel erg spannend om te zien of het gaat lukken!

Hoewel ons eindresultaat niet lijkt op de bijna-echte geodes op de afbeelding op de doos, zijn mijn kind en ik erg trots op onze eigengemaakte geodes en krijgen ze een ereplaats in het “stenenmuseum” van mijn zoon.

Bestel dit product hier>>
Bekijk hier ook andere SES producten>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

SES – Ik leer knippen [recensie]

Ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat ik met mijn zoontje het …

Share
Share