Wentelteefjes (zelluf doen 2.0)

Onze oudste dochter Josephine is inmiddels alweer 12 jaar en wordt echt een beetje groot … Samen koekjes bakken is er niet meer bij, er is een nieuwe periode van “zelluf doen” aangebroken, “zelluf doen 2.0” zal ik maar zeggen …

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-1

Laatst vroeg ze me hoe die lekkere dingen van de Paasbrunch ook alweer heetten. (We hadden dit jaar in een restaurant gebruncht …lekker makkelijk!) De wentelteefjes bedoelde ze.

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-4

Bij “zelluf doen 2.0” hoort ook zelf het recept googelen, dus behalve onthouden dat dat wentelteefjes waren, was mama niet meer nodig. Zelf kokkerellen vindt ze echt helemaal leuk, dus heb ik haar lekker haar gang laten gaan. Alleen geholpen als ze iets niet kon vinden in de keuken.

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-5

Onze hond Hugo vond het reuze-interessant dat Josephine op “mijn plekje” in de keuken stond. Hoopvol zat hij te wachten of er nog een paar procent zijn richting op kwam, haha!

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-6 zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-3

Wentelteefjes bakken is heel geschikt voor de beginnende keukenprinses. Het is niet ingewikkeld en erg lekker. Ook kun je je zusjes er erg blij mee maken!

Het recept is simpel:

  • zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-2Meng in een kom een ei, 250 ml. melk en wat kaneel en klop het op met een garde.
  • Snij de korstjes van 8 casino boterhammen af (je kunt er ook wat oud brood voor gebruiken als je dat nog hebt liggen) en “wentel” ze door je mengsel.
  • Schenk de rest van het mengsel er ook overheen en laat het even intrekken.
  • Daarna laat je ze even uitlekken.
  • Vervolgens bak je ze aan 2 kanten bruin in wat boter.
  • Strooi er wat suiker over en klaar!

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-7

Het is echt een lekker ouderwets recept, maar verveelt nooit!

zelf-wentelteefjes-bakken-blog-recept-copyright-trotse-moeders-albertine-8

About Albertine van Veldhuizen - van Pluuren

albertineplu@gmail.com'
Ik ben Albertine van Veldhuizen - van Pluuren en Trotse Moeder van 4 dochters! Josephine (2004) heeft als passie acteren en musicals, Babette (2005) hockeyt 3 x in de week, Floortje (2008) heeft haar eigen pony waar ze heel druk mee is en Daphne (2011) is onze jongste handenbinder. Daar zit een karakter in waar je U tegen zegt...zij hockeyt ook, maar hoopt op een dag te mogen paardrijden. Dan hebben we nog 2 honden, Hugo en Marnix, waar ons huishouden ook al niet veel relaxter van wordt, maar het wel veel gezelliger maken. Oh, en niet te vergeten...ik heb ook nog een man, Arne, met een eigen bedrijf waar heel veel tijd in gaat zitten. Kortom, deze moeder is druk druk druk, af en toe chaos in huis, een (te) volle agenda, maar ik zou mijn grote gezin voor geen prijs in de wereld willen missen.....

Check Also

Zelf je auto veilig repareren en onderhouden

De vakanties naderen en we zijn al van plan om te reizen met de auto. …