Snert-zonder-vlees: vegetarische erwtensoep [recept]

De geur van erwtensoep staat me tegen, terwijl snert best lekker kan zijn wanneer het buiten snert-weer is. Ik heb ontdekt dat ik vegetarische varianten van erwtensoep wèl lekker vind. En… deze zijn prima geschikt als maaltijdsoep. Hier mijn favoriete recept:

Nodig:
peas-115951_960_720300 gram spliterwten
1 winterwortel
2 uien
2 bosuitjes
1 klein bosje peterselie
1 klein bosje selderij
2 tomaten
1 courgette
klein blikje ‘gewone’ erwten
kruidenbouillontabletten
beetje paprikapoeder
beetje kerriepoeder

Bereiding:
Was de spliterwten en laat ze met anderhalve liter water ongeveer drie kwartier koken. Snijd de uien, de bosuitjes, de peterselie, selderie, tomaten en courgette in kleine stukjes en voeg de helft hiervan, samen met de bouillontabletten en het hele blikje doperwten toe aan de gekookte spliterwten. Laat dit mengsel nog een half uur lekker doorpruttelen.

Pureer het mengsel en breng het opnieuw aan de kook. Voeg dan de andere helft van de gesneden groenten en de kruiden (ook de paprikapoeder en kerriepoeder) toe en laat het geheel nog een half uurtje zachtjes koken, liefst op een sudderplaatje omdat het snel kan aanbranden.

Serveertip: bak wat (oud) brood wat je in blokjes hebt gesneden met een beetje boter (en eventueel wat zout) in een koekenpan en verdeel wat brood-blokjes over de soep.

soup-584129_960_720

Eet smakelijk!

Voor meer recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …