Pokémon Sword – game [recensie]

Zoals jullie waarschijnlijk weten, heb ik drie prachtige kinderen. Maar ik heb ook een aantal “extra kinderen”. Kinderen / jonge mensen die een speciaal plekje in mijn hart hebben waarbij ik hoop dat ze bij mij een soort “extra thuis” hebben. Jozef is er daar één van en hij heeft onderstaande goudeerlijke recensie over Pokémon Sword geschreven:

Hallo beste lezers! Dit is Jozef, recensent bij trotsemoeders.nl , en ik heb Pokémon Sword voor de Nintendo Switch mogen recenseren. Ik ben bijna mijn hele leven een grote Pokémon fan geweest, dus de nieuwste game was een groot plezier om te spelen. Ik ga het hebben over de pro’s en de Con’s van de game, en waarom je de game zou moeten kopen, en waarom niet.

Ik ben dus begonnen met Pokémon spelen op mijn DSI. Pokémon Black was mijn eerste Pokémon game en er waren ongeveer 500/600 Pokémons in de game. Nu is het 2020, ongeveer 9 jaar na de release van black and white, en er zitten minder Pokémon in. Serieus, Game Freak? Maar goed, het is een Pokémon game, dus we moeten er maar mee leven. Pokémon is een van mijn favoriete games, maar 400/500 Pokémon? Dat is toch echt te weinig.

Maar goed. Dit is geen recensie om te lopen zeuren over wat er niet in de game zit, dus laten we beginnen.

Pokémon Sword en Shield beginnen met jouw eigen gekozen en genaamde character (in mijn game heet hij gewoon Jozef ;-p ) en moet je de hele Galar regio afreizen om Pokémon Champion te worden! In elke Pokémon game zitten ook ⅔ legendaries, en in deze game dus ook. In deze game heten de legendaries Zacian & Zamazenta, de Zwaard en Schild Pokémon. Deze Pokémon zijn zeer sterk, en je kan ze ook niet verslaan bij je eerste “encounter” (ontmoeting).

De Pokémon series is tot nu toe qua traditionele games alleen nog maar op handheld consoles geweest. De Nintendo Switch is een hybride, dus kan “switchen” van handheld naar traditionele tv console. Daardoor hadden veel mensen verwacht dat de graphics beter zouden zijn, misschien ook wel 60 fps. Maar nee. De game runt op 30 fps, met de slechtste triple a graphics die ik ooit gezien heb.

(Links zijn de Pokemon graphics, en rechts de graphics van The Legend of Zelda, Breath of the Wild.)

De games gaan qua story meestal hetzelfde. Slechte team wilt de wereld overnemen door legendarische Pokémon te vangen, jij moet dat stoppen, door de 8 gyms te verslaan waardoor je sterker wordt. In deze game is het precies hetzelfde. Het verhaal is best wel saai na de 5de keer (dit is mijn 5de Pokémon game). Ik vond ook dat deze game qua moeilijkheid heel erg makkelijk was. Zo makkelijk, dat het gewoon saai geworden is. Er wordt tijdens de hele game wel je handje vast gehouden. In vorige games ben ik heel vaak doodgegaan, omdat er nog een redelijke moeilijkheidsgraad was. Ik ben 0 keer doodgegaan in deze game.

Om het even niet over het negatieve te hebben, zijn er in deze game ook kleding winkels, en kapsalons. Je kan hier leuke kleding shoppen, en je haar en zelfs je oogkleur veranderen. Ik zelf vond het wel leuk dat ik dit mocht doen, sinds er dan toch nog wat personalisatie in deze games zit.

Nieuw in deze games is het Dynamaxen, waarin je Pokémon heel groot en veel sterker wordt. Dit kan helaas alleen maar in de 8 Gym stadions.

Ik moet toch een conclusie gaan trekken. Deze games waren leuk om te spelen, ook al was het te makkelijk. Ik vind dat als je een jong kind hebt, die nog nooit een Pokémon game gespeeld heeft, je diegene hier mee moet laten beginnen. Maar voor seasoned veterans (zoals ik) is deze game niet echt een aanrader.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share