Franse Ardennen blog: everzwijn!

Screenshot 2014-08-13 at 07.07.50Een van de symbolen van de Franse Ardennen is het everzwijn. Wanneer je geluk hebt, kun je dit indrukwekkende dier in het wild zien en anders zijn er de wildparken waar je onder andere everzwijnen kunt gaan bekijken, zoals hier, bij het Parc..

Op een regenachtige dag was mijn jongste zoon ziek. Het voordeel van een vakantieverblijf in een gîte is dat er alle comfort is die je thuis ook hebt: een douche, wasmachine en een zachte bank waarop lekker tv gekeken kan worden onder een dekentje.

Screenshot 2014-08-13 at 07.08.21Het was een regenachtige dag, we hadden gezellig boeken gelezen en gepuzzeld, maar wilden er toch even tussenuit, dus vroeg ik de oudste kinderen of ze zin hadden om naar het grootste varken van de wereld te gaan kijken. Mijn oudste wilde meteen mee, mijn dochter zat lekker te kleuren en moest er even over nadenken, maar toen ze bedacht had dat varkens roze zijn en dat roze haar lievelingskleur is, zat ze in no-time ook in de auto.everzwijn-ardennen

Onderweg naar Woinic dus. En vanaf een grote afstand was dit evenzwijn al te zien. Zelfs vanaf de snelweg is het een prachtig gezicht, een levensecht everzwijn, maar dan enorm groot. Wij gingen echter echt op bezoek. Er is voldoende parkeergelegenheid en je kunt helemaal om het zwijn heen lopen en hem van alle kanten en dichtbij bewonderen. En mijn oudste vond het machtig interessant. Hij las de informatie die er bij staat en bestudeerde de manier waarop dit everzwijn gemaakt was.

Mijn dochter was echter zwaar beledigd. Ik had immers gezegd dat we naar een groot varken gingen en (terecht) zei ze: “mama, dit is geen varken, het is een e-ver-zwijn!” en de ergste klacht: “hij is niet eens ró-ze!“. Tja, dat was inderdaad niet helemaal eerlijk van me, maar soms moet je als ouder creatief zijn om je kinderen te enthousiasmeren en gelukkig vond ze het een goed idee om thuis een enorm groot roze everzwijn te gaan tekenen!

Hieronder een filmpje van ons bezoek aan Woinic:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share