Woezel en Pip in het hol van de mol

Dan zakt Woezel omlaag.
Hij valt…
En Pip valt mee!
Samen vallen ze het hol in.
Boem… Au!

Je kunt nu ook zelf de avonturen van Woezel en Pip lezen in Dat gaat niet, Woezel, Een heel groot feest en In het hol van de mol. De boeken worden steeds iets moeilijker. Probeer het maar!

Recensie
Woezel en Pip hebben het hart van mijn dochter gestolen en dat deze hondjes bij veel kinderen geliefd zijn blijkt wel weer uit het feit dat er ook leesboekjes zijn voor kinderen die leren lezen. Dat deze honden vriendjes niet alleen leuk zijn voor baby’s, peuters en kleuters blijkt al snel als mijn dochter het boekje mee neemt naar school. Al snel verzamelt zich een groep kinderen om haar heen als ze laat zien dat ze een leesboekje heeft van Woezel en Pip. Ze luisteren naar het verhaal, lezen mee en zorgen dat ze allemaal goed zicht hebben op de prenten.

In het hol van de mol is geschreven op AVI-E3 niveau en dat wil zeggen dat kinderen aan het einde van groep drie dit goed zelfstandig kunnen lezen. Eerder las mijn dochter al het boekje Dat gaat niet, Woezel dat geschreven is op het AVI-Start niveau. Een verschil tussen de boekjes is duidelijk te zien. Niet alleen staat er meer tekst in het boekje en zijn de woorden die gebruikt worden soms wat langer, ook Buurpoes wordt nu gewoon aangesproken met deze naam. In het makkelijkere boekje was het nog simpel gehouden met alleen “poes.” Wat gelukkig niet veranderd is, zijn de prenten. Ook hier staat op elke pagina een leuke, kleurrijke tekening dat past bij het verhaal.

De verhaallijn is precies wat je mag verwachten van deze twee vriendjes; gezellig, speels en een tikkeltje ondeugend. Woezel en Pip gaan namelijk op jacht. Wanneer ze een hol tegen komen willen ze wel eens weten wie daar woont en dus besluiten ze een kijkje te nemen. Maar of dat nu zo’n goed plan is?
Kinderen enthousiast krijgen om te lezen doe je vooral door ze leuke boekjes aan te bieden dat past bij hun belevingswereld. Dat zal met de serie leesboekjes van Woezel en Pip zeker geen probleem zijn. Hier worden de boekjes veelvuldig gelezen door mijn meisje. En ik? Ik geniet volop… Want mijn dochter leest mij graag voor uit haar eigen boekjes!

Woezel en Pip zijn creaties van de in 2004 overleden Guusje Nederhorst. Haar echtgenoot – Dinand Woesthoff – heeft na haar overlijden de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. Met de aankoop van dit boekje (maar dit geldt voor alle Woezel en Pip producten) steun je deze foundation. De opbrengst wordt gebruikt voor “vergeten” kinderen die – om persoonlijke redenen – in opvangcentra verblijven.

Woezel en Pip in het hol van de mol – Guusje Nederhorst
Leren Lezen, hardcover, 32 pagina’s, Moon Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>> 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share