De laatste dingen regelen

Verwachtingsvol open ik de deur van de babykamer en gluur ik naar binnen. Op enkele accessoires na is de kamer helemaal klaar. Deze week hebben we alle meubels gemonteerd en gevuld met de voorraad kleertjes en verzorgingsartikelen die al maanden in dozen klaarstonden. Nu heeft alles zijn eigen plekje en ik verheug me er steeds opnieuw over hoe mooi het is geworden! In gedachten zie ik mezelf in het schijnsel van het nachtlampje in de fauteuil zitten met ons kindje in mijn armen, wachtend tot ze haar nachtelijke dosis moedermelk op heeft. Wanneer ze verzadigd is, leg ik haar voorzichtig in haar bedje en staar ik verwonderd naar dat hulpeloze kleine wezentje tot ik mijn ogen niet meer open kan houden. Ik realiseer me maar al te goed dat we in die eerste periode na de geboorte erg weinig zullen slapen. Toch verheug ik me op alles wat gaat komen, inclusief het gehuil en de poepluiers.

Vluchtkoffertje
Langzaamaan wordt het tijd om het vluchtkoffer te gaan klaarzetten. Het allereerste dat ik in het koffertje stop is een voorraad nieuwe batterijen voor mijn fototoestel. Bij mijn vorige bevalling bleken de batterijen die ik had klaargelegd leeg te zijn. De verpleegster is toen langs alle afdelingen in het ziekenhuis gelopen om een setje volle batterijen te bemachtigen, zodat we toch die bijzondere eerste foto’s konden maken. Dat gebeurt me geen tweede keer! Voor de baby neem ik wat kleding mee in de kleinste maten, twee mutsjes, een jasje, een omslagdoek en de maxi-cosi. Voor mezelf een toilettas met de gebruikelijke verzorgingsartikelen, nachtkleding en ondergoed, een voedings-bh en natuurlijk makkelijke kleding voor als ik weer naar huis mag. Een cd met mijn favoriete muziek en een goed boek stop ik ook in de koffer, al weet ik niet of ik daar gebruik van zal maken. Make-up staat ook op het lijstje dat ik op internet vond, maar dat vind ik nogal onzinnig. Ik hoef er niet op mijn paasbest uit te zien nadat ik net met veel pijn en moeite mijn baby uit mijn baarmoeder heb geperst. Ik ga voor de natuurlijke schoonheid van een moeder die straalt van geluk wanneer ze haar pasgeboren kindje in de armen houdt.

Spannend weekend
Mijn vriend vertrekt morgen voor het weekend naar België met de musicalgroep. Alle contactpersonen zijn ingeseind en het lijstje met belangrijke telefoonnummers hangt klaar op de koelkast, dus als er iets gebeurt hoef ik maar te bellen en mijn vriend wordt acuut naar huis gereden. Opvang voor mijn zoon is eveneens geregeld. De afgelopen weken waren we volledig gefocust op het klaarmaken van de babykamer, maar dit weekend wil ik gebruiken om de rest van het huis weer helemaal op orde te brengen. Alle kamers nog een keer goed opruimen en uitsoppen en als het kan tussendoor nog even genieten van het mooie weer. Maandag vieren we de verjaardag van mijn vriend. Geen drukke bedoening met veel bezoek maar een uitgebreid diner met ons drietjes. Daarna zijn we er helemaal klaar voor en mag onze kleine meid geboren worden.

Lees ook:
50 signalen dat je bijna gaat bevallen
Alweer 30 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

About Nathalie

brandt_np@hotmail.com'
Trotse Moeder van zoon (1998) en dochter (2011). Houdt van lezen, schrijven, wandelen en zwemmen. Speelt saxofoon en dwarsfluit in diverse (semi-professionele) orkesten.

Check Also

Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg …