Hoe vang je een mummie?

cover mummie vangen Toen er laatst een geheimzinnig pakket werd bezorgd op het Schedelslot, konden de tweeling Grap en Grol hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze maakten het stiekem open, en dat hadden ze beter niet kunnen doen! Er bleek een mummie in te zitten van een Egyptische prinses, die op z’n zachtst gezegd nogal irritant en verwaand was. Ze luisterde naar niemand en zette het Schedelslot en de Vallei der IJdele Vampiers volledig op zijn kop! Gelukkig kwam Duifje achter een manier om haar terug de sarcofaag in te krijgen … Wie zou ze daar voor nodig hebben …?  

Recensie
Hoe vang je een mummie? is een leuk verhaal met Geronimo Stilton in de hoofdrol die weer een bizar avontuur beleeft. Met een mummie, hij moet zelf zich als farao verkleden en dat allemaal in de Vallei der IJdele Vampiers. Die combinatie, van mummies en vampiers, vind ik leuk gevonden en biedt volop mogelijkheden voor een leuk verhaal. Met andere woorden, ook dit is weer een verhaal vol humor en spannende gebeurtenissen.

IMG_8769

Hoe vang je een mummie? bevat veel kleurrijke illustraties. Dat doen de Geronimo-boeken altijd, maar ik vind dat er dit keer opvallend veel pagina’s in staan die volledig in kleur en illustratie zijn afgedrukt. Ik hou er van als er zoveel zorg aan een boek wordt besteed, want in deze boeken gaan verhaal en illustraties altijd hand in hand en vullen ze elkaar heel goed aan.

mummie-trotse-moeders-stilton

De cover vind ik erg grappig en ik heb de hele tijd het liedje van The Bangles ‘Walk like an Egyptian’ in mijn hoofd als ik Duifje Duistermuis en Geronimo zo zie staan.


En uiteraard wordt er zoals altijd volop gebruik gemaakt van afwijkende lettertypes.  Ook staat er zoals altijd een plattegrond van Muizeneiland achter in het boek. In dit deel staat ook een plattegrond van de Vallei der IJdele Vampiers. Daar hou ik van!

IMG_8768

Hoe vang je een mummie? is het vierde van zes delen die onderdeel uitmaken van ‘De Groene Reeks’. Aangezien er bijna oneindig veel series van de hand van Geronimo Stilton zijn verschenen dacht ik eerst te maken te hebben met een nieuwe serie. Maar nadere inspectie van het boek gaf mij het idee dat dit toch een ‘gewoon’ seriedeel leek te zijn.

IMG_8767

Een korte zoektocht op de site van de uitgever leerde mij dat de nieuwste seriedelen in het vervolg te herkennen zijn aan een kleur. De Groene Reeks is de eerste serie, met onderaan de cover een groene balk en een groene achterkant. Persoonlijk had ik dan ook een soort van thematische samenhang verwacht, maar die kan ik eerlijk gezegd niet helemaal ontdekken. Hooguit tref ik Duifje Duistermuis op een aantal covers aan.

IMG_8766

Het enige nadeel van deze boeken vind ik dat ze altijd zo snel uit zijn. Mijn jongste dochter van negen heeft Hoe vang je een mummie? mee naar school genomen om tussendoor te lezen (haar biebboeken heeft ze altijd vrij snel uit), maar twee dagen later lat het boek alweer hier thuis op tafel. Ze vond het een leuk verhaal. Maar eigenlijk geldt dat voor alle boeken van Geronimo en Thea Stilton, ze zijn zonder uitzondering leuk en grappig en spannend.

Hoe vang je een mummie? – Geronimo Stilton
Kinderboek, hardcover, 125 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share