Nieuws over kinkhoest-vaccinatie voor zwangeren

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) neemt het advies van de Gezondheidsraad over om alle zwangere vrouwen vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden, mits de vaccinatie uitvoerbaar en betaalbaar is. Voor de zomer neemt de staatssecretaris hierover een definitief besluit. Ondertussen kan elke zwangere vrouw die dat wil zich laten vaccineren, zodat haar kindje vanaf de geboorte beschermd is tegen kinkhoest. Er komt meer voorlichtingsmateriaal beschikbaar voor huisartsen, GGDen en verloskundigen om zwangeren hierop te wijzen.

De huidige situatie
Zwangere vrouwen kunnen zich nu al laten vaccineren tegen kinkhoest, voor eigen rekening, via de huisarts of GGD. Het RIVM heeft aangegeven dat het vaccin momenteel in voldoende mate beschikbaar is. De kosten van het vaccin zijn zo’n 25 euro, hier komen nog wat kosten voor afleveren via de apotheek en eventueel toediening bovenop.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Coronavaccinatie voor jongeren vanaf 12 jaar met medisch risico

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een kwetsbare gezondheid lopen verhoogd risico …

Share
Share