vernieuwe editie van Pluk van de Petteflet met nieuwe illustraties

Pluk van de Petteflet nu met nieuwe illustraties

Pluk had een klein rood kraanwagentje. Hij reed ermee door de hele stad en zocht naar een huis om in te wonen. Af en toe stopte hij. En dan vroeg hij aan de mensen: ‘Weet u niet een huis voor me?’ Uiteindelijk vindt hij wat: het torentje van de Petteflet. Daar maakt hij kennis met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza, maar ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar kan hij het goed vinden.

Het klassieke voorleesboek Pluk van de Petteflet is nu uitgekomen in een herziene editie met allerlei nieuwe illustraties. In 1982, meer dan 10 jaar na de boekuitgave, verscheen Pluk van de Petteflet in 39 afleveringen in het kleuterblad Bobo. De tekst was hetzelfde als het intussen veelgelezen boek, maar Fiep Westendorp maakte een flink aantal nieuwe illustraties. De mooiste zijn nu te bewonderen in deze uitgebreide nieuwe editie van Pluk van de Petteflet.

Recensie
Schrijfster Annie M.G. Schmidt heeft een aantal klassiekers geschreven die in elk gezin met kinderen thuis hoort. Pluk van de Petteflet hoort hier zeker bij! Door de tekeningen van Fiep Westendorp gaat Pluk en zijn vrienden leven. De prachtige en herkenbare tekenstijl spreekt tot de verbeelding. De illustraties versterken het verhaal enorm.

pluk van de petteflet

Pluk ken ik nog vanuit mijn eigen kindertijd. Wat een plezier heb ik als kind beleefd aan deze verhalen. Eerst doordat mijn moeder der verhaaltjes aan het voorlezen was, maar later ook toen ik zelf kon lezen. Zoals je gewent bent van Annie M.G. Schmidt, zijn alle verhalen goed voor te lezen. En je hoeft je niet te vervelen hierbij, want voor diegene die Pluk al goed kennen, is het erg leuk en verrassend om de nieuwe illustraties te zien.

Moet jij tot je schande bekennen dat je Pluk van de Petteflet nog niet in huis hebt of vind je jouw kind nog te jong? Verzin dan snel een goed excuus om alsnog dit geweldige kinderboek aan te schaffen. Je kind heeft hier uren plezier van en geloof me… jij ook!

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp
Voorleesboek, hardcover, 200 pagina’s, Querido

 

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share