De populairste babynamen van 2015 – top 20 Nederlandse jongensnamen

hart-muisjes-copyright-trotse-moedersDe Sociale Verzekeringsbank (SVB) is verantwoordelijk voor het uitbetalen van de kinderbijslag. Daardoor beschikken ze over een database met kindernamen en weten ze precies hoe Nederlanders hun pasgeboren kinderen noemen. De SVB heeft de lijst met populairste babynamen in 2015 vrijgegeven.

Eerder plaatsten we al de top 10 van België en de top 10 van Duitsland en nu is er uiteraard ook aandacht voor de meest populaire babynamen van vorig jaar in Nederland.

Uit cijfers van de SVB blijkt dat er ongeveer 82.000 meisjes geboren zijn in 2015. Al die meisjes kregen een van de 11.686 namen die ouders vorig jaar het mooist vonden voor hun kind. Opvallend is dat de top 3 helemaal anders is dan vorig jaar, toen Daan, Bram en Milan de populairste namen waren. Dit jaar is de naam Liam werd 720 keer gegeven en daarmee de populairste jongensnaam van 2015.

Hieronder de complete top 20 van 2015:

1. Liam
2. Sem
3. Lucas
4. Luuk
5. Noah
6. Milan
7. Daan
8. Levi
9. Finn
10. Jesse
11. Max
12. Thomas
13. Bram
14. Thijs
15. Sam
16. Tim
17. Lars
18. Ruben
19. Julian
20. Adam

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Populaire babynamen in 2022

Ieder jaar presenteert het SVB een top 10 van babynamen op basis van de aanvragen …

Share
Share