Trendy gadgets populair voor Moederdag

Trendy gadgets zijn hét cadeau voor Moederdag. De moderne moeder doe je vooral plezier met een iPod, camera of smartphone. Maar ook traditionele cadeaus, zoals haarstylers, haardrogers en ontharingsapparaten blijven het goed doen. Dit blijkt uit onderzoek onder de leden van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de elektrotechnische detailhandel.

Verlanglijst
Uit een quick scan onder de leden van deze brancheorganisatie blijkt dat vooral elektronische, hippe gadgets enorm populair zijn als Moederdagcadeau. Maar dan wel die in een vrouwelijk jasje zijn gegoten. Maurice Estourgie (manager detailhandel bij UNETO-VNIEstourgie): ‘De elektronicawinkels noteren door Moederdag extra vraag naar smartphones, iPods, multi media camera’s en tablets.’

Koken is tegenwoordig weer helemaal hot, vooral in het weekend. Dat is ook terug te zien in de aanloop naar Moederdag. Er zijn volgens dit onderzoek hogere omzetten in keukenmachines, zoals blenders en staafmixers. Estourgie: ‘In ons drukke bestaan willen we af en toe tot rust komen en genieten. Daarbij hoort een met zorg bereide maaltijd met daarna een smakelijk kopje koffie.’ Ook koffiezetapparaten doen het goed als Moederdagcadeau. Binnen dit segment zijn het niet alleen de espressoapparaten, maar ook de volautomaten en capsule-apparaten die veel worden verkocht. Of is dit om het de vaders makkelijk te maken op Moederdag wanneer ze het ontbijtje MET koffie op bed moeten maken?

Traditionele cadeaus
Ondanks de groeiende aandacht voor vooral elektronische gadgets blijven ook de meer traditionele Moederdagcadeaus populair. ‘Binnen de groep persoonlijke verzorgingsproducten laten vooral de haarstylers en drogers een behoorlijke groei zien, maar er is deze week ook meer vraag naar ontharingsapparaten, waarbij vooral laserapparaten en epilatoren het goed doen’, aldus Estourgie. ‘Bij de huishoudelijke producten zien we deze week een forse opleving in de verkoop van strijkijzers.’ Maar als je het mij vraagt: ik vind voor Moederdag het knutselwerkje dat ze ijverig op school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal hebben gemaakt, meer dan voldoende. En dat ontbijtje op bed met het vooruitzicht van een dag niets doen. Doe daar maar een strikje omheen…

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Antistollingsmedicijn kan miskraam niet voorkomen

Het gebruik van een antistollingsmiddel (LMWH, een vorm van heparine) door zwangere vrouwen met een …

Share
Share