Zó doe je dat: Koken

zo-doe-je-dat-koken-trotse-moedersAan de slag in de keuken. Zó doe je dat is een revolutionaire handgids, die bijna zonder woorden maar wel met geweldige grafische afbeeldingen een stap voor stap aanpak geeft met honderden tips. Wat heb je in de keuken nodig aan potten en pannen, messen, vorken en lepels, glaswerk. Servies, schotels en elektrische apparatuur. Hoe lang is iets houdbaar, hoeveel calorieën heb je nodig en hoeveel calorieën zitten er in het gerecht. Kruidenkennis en vitamine-weetjes. En daarna aan de slag: recepten zonder te koken en alles wat je moet koken, van een ei tot polenta. Roosteren, stoven, bakken, grillen, marineren en natuurlijk komt de bereiding van drankjes ook aan bod.

Recensie
Iedereen die voor het eerst zelfstandig gaat wonen, zou een basiskookboek in huis moeten hebben. Toen ik op kamers ging, kreeg ik het “Margriet kookboek” mee van mijn moeder en dat prijkt nog steeds in de kast om de ‘gewone’ dingen in op te zoeken.

Screenshot 2015-02-18 at 17.48.55

Zó doe je dan, KOKEN, is ook een basiskookboek. Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben, er wordt zelfs uitgelegd hoe de verschillende items in een keuken heten. Screenshot 2015-02-18 at 17.48.26Er wordt basiskennis gegeven, zoals welke ingrediënten of kruiden goed te combineren zijn, waardoor je zelf kunt gaan experimenteren, maar er worden ook eenvoudige handelingen uitgelegd, zoals hoe je eieren splitst en avocado ontpit. Dit gebeurt allemaal door duidelijke, eenvoudige tekeningen.

Screenshot 2015-02-18 at 17.48.38Wat verderop in het boek staan er recepten. Duidelijk onderverdeeld in overzichtelijke thema’s, gebaseerd op de bereidingswijze, zoals bijvoorbeeld ‘stoven’ en ‘ovengerechten’.

Binnen deze thema’s staan ontzettend veel gerechten, sommige eenvoudig, anderen wat moeilijker, maar door de manier van uitleggen middels pictogramachtige afbeeldingen ziet er geen enkel recept ‘onhaalbaar’ uit.

Screenshot 2015-02-18 at 17.48.06

Dit boek is uiterst geschikt voor iemand die voor het eerst zelfstandig gaat wonen. Mijn recensie exemplaar gaat naar mijn oom die onverwachts weduwnaar geworden is. Omdat mijn tante altijd (heerlijk) kookte, wist hij niet eens hoe hij een ei moest bakken en hoewel hij zich inmiddels al heel knap weet te redden, is dit een heel praktisch boek waardoor hij wat meer variatie kan aanbrengen in zijn maaltijden.

Zó doe je dat: Koken – Gabriela Scolik
Bekijk op bol.comPaperback, 256 pagina’s, uitgeverij Terra
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-02-18 at 18.55.18

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …