Fjällräven Kanken: rugzak voor de kleintjes [recensie]

Kanken_Kids_23551-141Fjällraven (Zweeds voor poolvos) is een bekend kwaliteitsmerk wat mensen die er graag op uit trekken ongetwijfeld kennen. Wij kregen een nieuw product ter recensie aangeboden: een rugzak voor jonge pioniers: Fjällräven Kanken.

Recensie

Ons recensie item is knalgeel, en daarbij voorzien van een kleine reflector op de band die over de buik loopt wanneer de rugzak aan is en een grotere reflector, met de bekende rode vos er op, op de voorkant van de rugzak (zichtbaar aan de achterkant wanneer je kind deze rugzak draagt). Opvallend is hij dus wel, en dat is prima voor de veiligheid van je kind.

De kwaliteit is zoals je die van Fjällräven mag verwachten: meer dan uitstekend. Hij is niet goedkoop, maar zal ook nog door jongere broers/zusjes gebruikt kunnen worden wanneer je kind er uit gegroeid is, want verslijten zal hij niet snel en kapot gaan ook niet. De rugzak is ongeveer 27 cm hoog, 22 cm breed en helemaal gevuld, ongeveer 10 cm breed, echt bedoeld voor kleintjes dus.

Screenshot 2014-05-17 at 12.55.50De rugzak heeft een groot voorvak, aan twee kanten open te ritsen, waar -ondanks het miniformaat van de rugzak- precies in past wat je kind op een wandeling nodig heeft: een flesje water of ander drinken, een stukje fruit en/of een koekje, een vergrootglas of zoekboekje voor dieren of wat je kleine onderzoeker dan ook maar mee wil nemen. Op het voorvak zit een kleiner voorvakje met rits en aan beide zijkanten nog een steekzakje, voor een zakdoekje of zo.

In de achterkant van de rugzak zit een zitmatje verwerkt. Zo drukken items die in de rugzak zitten niet hard tegen het ruggetje van je kind en heeft hij/zij iets zachts en droogs om onderweg op te kunnen zitten. Screenshot 2014-05-17 at 12.54.58

De bandjes zijn verstelbaar, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik flink heb moeten puzzelen om de logica van de diverse banden, drukkertjes en verstel-schuiven en hun onderlinge relatie te ontdekken….

Samengevat: een kwalitatief goede rugzak waarmee jouw peuter/kleuter zelf spulletjes kan dragen wanneer je ergens naar toe wil. Stoer en praktisch.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Paklijst voor CN Summercamp Island [winactie]

Summercamp Island is een gloednieuwe serie op Cartoon Network. Met een hoge beoordeling van 7,6 …