In Waarom eet je te veel geeft Deepak Chopra zijn langverwachte antwoord op een groeiend probleem: emotie-eten. Waarom eet je eigenlijk zo veel? Wil je voedsel? Of liefde? Eigenwaarde? Of rust? Deepak Chopra combineert zijn kennis als arts met jarenlange …
Read More »Heerlijke boekpresentatie van De Pizzabijbel [verslag]
Toen ik het persbericht over de nieuwste kookbijbel van uitgeverij Carrera las, vroeg ik me oprecht af hoe iemand een boek van 448 pagina’s kan maken over …. pizza’s. Toetjes, daar kan ik me wel een dik boek bij voorstellen, …
Read More »Spaghetti Bolognese, maar dan anders [recept]
Spaghetti Bolognese is een klassieker. Door zelf te variëren kun je er je eigen draai aan geven. Onderstaand recept is bij mijn man en mij een groot succes. Handig ook om de saus voor de helft in te vriezen om …
Read More »Koningsdag-cake: hartige cake met paprika [recept]
Koningsdag 2017. Of je nu met je kinderen een kraampje hebt, thuis achter de televisie zit of de dag op een andere manier doorbrengt: iets feestelijke tussendoor eten is altijd fijn! En extra leuk is om dat eten een oranje …
Read More »Samen eten – van baby tot kleuter: 80 gerechten om met het hele gezin lekker en gevarieerd te eten
Wat is er leuker dan samen met het hele gezin aan tafel? Hoe zorg je ervoor dat je baby, peuter of kleuter met de rest van het gezin mee-eet? Michela en Emanuela Chiappa, bekend van hun tv-programma Simply Italian, zijn …
Read More »Opa Jan kookt Aziatisch [recept]
Mijn vader, opa Jan voor mijn kinderen, kan erg goed koken. Hij kan zelfs een hele Indonesische rijsttafel maken, wanneer hij daar de tijd voor heeft. Voor een ‘door-de-weekse’ maaltijd koos hij rendang-vlees met boontjes, voor mijn moeder maakte hij …
Read More »Zalm, maar dan anders [recept]
Dit is een heerlijk gerecht, wat snel klaar is. Het wordt wel lekkerder wanneer de zalm voor het koken al een tijdje in de marinade kan liggen. Nodig voor 2 personen: Sojasaus 1 theelepel sesamolie Beetje honing 2 zalmfilets (ongeveer …
Read More »Zuurkoolschotel met kaas [vegetarisch recept]
Mijn man eet vlees en ik niet. Meestal maken we ‘gewoon’ zuurkoolstamppot met voor mij een vleesvervanger en voor hem worst, maar sinds we dit recept uitgeprobeerd hebben, eten we graag allebei hetzelfde: zuurkoolschotel met kaas! Nodig Gare rijst 1 …
Read More »Samen (kinder)thee drinken [inclusief video]
Het klinkt altijd idyllisch: samen thee drinken met je kind(eren) wanneer ze uit school komen. Maar niet alle kinderen houden van thee. Vaak wordt thee dan ‘aantrekkelijker’ gemaakt door er bijvoorbeeld honing of suiker aan toe te voegen, maar prettiger …
Read More »Koolvis-filet met groenten [recept]
Dit is een heerlijk recept voor een lichte maaltijd. Wij aten er gebakken aardappeltjes bij, maar aardappelpuree of rijst kan natuurlijk ook. Het ‘uitpakken’ van het eten aan tafel, is heel feestelijk voor kinderen. Blijf er wel bij, er kan …
Read More »Wentelteefjes (zelluf doen 2.0)
Onze oudste dochter Josephine is inmiddels alweer 12 jaar en wordt echt een beetje groot … Samen koekjes bakken is er niet meer bij, er is een nieuwe periode van “zelluf doen” aangebroken, “zelluf doen 2.0” zal ik maar zeggen …
Read More »Gevulde courgettes
Feestelijk vegetarisch (bij)gerecht. Eenvoudig vooraf klaar te maken. Nodig: 2 courgettes 100 gr. gare rijst 1 rode paprika 175 gr. feta blokjes peper, zout Voor de saus: 1 blikje tomatenblokjes 3 dl. kruidenbouillon 100 gr. geraspte kaas. Bereiding: Schrap met …
Read More »Pizza-muffins (paleo-kids-recept)
Paleo, is een manier van eten en voor veel mensen ook een manier van leven. Wanneer je voor jezelf beslist dat je “paleo” wilt gaan eten, is het prettig wanneer de rest van het gezin mee wil doen. En met …
Read More »World of Veggies – kookboek [recensie]
Overal ter wereld wordt sinds mensenheugenis vegetarisch gegeten. Omdat vlees niet voorradig of te duur is, vanwege geloofsovertuiging of omdat men geen vlees wil eten. Zo zijn er door de eeuwen heen honderden vegetarische gerechten ontstaan. In World of veggies …
Read More »Courgetteschotel anders [recept]
Ik eet zelf geen vlees, maar mijn man wel. Met dit recept kun je voor iedereen een lekker groentegerecht maken, en dan kun je zelf kiezen of er vlees of vleesvervanger bij geserveerd wordt. En de wijn is eenvoudig te …
Read More »Ik wil nog een hapje!
Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te …
Read More »De perfecte Preston [recensie]
In De perfecte Preston deelt Matt Preston, de publiekslieveling van MasterChef Australia, zijn ultieme keukengeheimen. Zijn driehonderd tips zorgen ervoor dat iedereen perfecte gerechten op tafel kan zetten. En met bijna honderd recepten, van Sticky Ribs tot Pasta primavera, kun je deze …
Read More »Eetkalender 2017 – Francesca kookt [recensie]
Na het succes van de Eetkalender 2016 stelt foodblogger Francesca van Berk nu de Eetkalender 2017 samen, met meer dan tweehonderd recepten voor het hele gezin. Nooit meer de vraag ‘Wat eten we vanavond?’, maar een kalender met voor elke …
Read More »Cravings….. Gerechten die je ECHT wilt eten [recensie]
Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is… Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt. En dat zijn niet alleen maar gezonde salades, maar ook smakelijke pasta’s, spicy noodles en …
Read More »Roerbakgroenten [recept]
Mijn man en ik eten erg graag groenten en vaak maken we roerbakgroenten klaar. Soms met wat we in huis hebben, soms met een kant-en-klaar pakket. In onderstaand recept hebben we een kant-en-klaar pakket aangevuld met wat extra’s. Door de …
Read More »