Haas en Mol zoeken een uitweg

Haas-en-Mol-zoeken-een-uitwegAls Haas wordt aangereden door een vrachtwagen kan hij niet meer terug naar zijn kant van de snelweg. Hij heeft een manke poot en loopt niet meer zo snel. De andere dieren pesten hem daarmee. Gelukkig wil Mol hem wél helpen. Ze besluiten een tunnel te graven. Dat valt nog niet mee, maar ze hebben samen veel plezier. Daar zijn de andere dieren best een beetje jaloers op. Misschien moeten ze Haas en Mol toch maar helpen…

Recensie:
Haas en Mol zoeken een uitweg is een schitterend prentenboek over pesten, vriendschap en elkaar helpen. Haas is – met gevaar voor eigen leven – de drukke snelweg overgestoken… Gewoon omdat hij wel eens wilde weten hoe het er aan de andere kant van de snelweg uit zag. Echter is hij daarbij wel gewond geraakt en nu loopt hij mank. Tot overmaat van ramp zijn de dieren aan de andere kant helemaal niet aardig. Ze pesten hem omdat hij mank loopt. Het erge is dat Haas nu helemaal niet meer zo snel is en dus ook niet meer terug kan naar de overkant.

Gelukkig zijn niet alle dieren in het bos zo naar tegen Haas; Mol wil Haas wel helpen. Hij werd vroeger ook gepest door de andere dieren, maar omdat hij zich er niets van aan trok zijn ze er mee opgehouden. De twee vrienden gaan samen aan de slag om een oplossing te bedenken en daarbij hebben ze heel veel plezier. Ze hebben zoveel lol dat zelfs de andere dieren een beetje jaloers worden…
Zal er een tijd komen dat alle dieren samen leven in het bos zonder ruzie?

Haas en Mol zoeken een uitweg bevat sfeervolle illustraties die het verhaal goed weergeven. De warmte van een ontluikende vriendschap wordt goed overgebracht en ook de oplossingen die Haas en Mol bedenken, zie je goed terug in de tekeningen. Een prentenboek om keer op keer van te genieten!

Haas en Mol zoeken een uitweg – Hans de Beer
Prentenboek, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>
haas en mol

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …