All You Need Is Love – perfecte Kerstfilm voor Trotse Moeders

Ik denk dat de meeste Trotse Moeders al regelmatig met een doosje tissues naar de Kerst-editie van All You Need Is Love hebben gekeken. Ook bij mij werkt het altijd, het meeleven met de intense blijheid van mensen die elkaar na lange tijd weer zien. Of geliefden die elkaar de liefde verklaren…. Maar dat is het “echte werk”, ik had niet verwacht bij een bioscoopfilm ook een zakdoek nodig te hebben, maar ja….

De bioscoopfilm All You Need is Love is (uiteraard) gebaseerd op het populaire programma wat door Robert Ten Brink al jarenlang presenteert wat zorgt voor veel mee-leef-genot. In de bioscoopfilm All You Need is Love, heeft de presentator het zwaar door het overlijden van zijn vrouw. Hij ziet het niet zitten om de Kerst-versie van AYNIL op te nemen en vertrekt, zonder zijn toegewijde assistent iets te zeggen, naar Schotland, om de wandeltocht te gaan maken die hij nooit samen met zijn vrouw heeft gemaakt.

Ondertussen maken we kennis met een heleboel andere mensen. Een man (vol overgave gespeeld door Frank Lammers, die kan laten horen dat hij niet ver van Limburg is geboren) die wanhopig probeert iets geheim te houden en daardoor zijn gezin kwijt dreigt te raken. Een vrouw die ‘even tot zichzelf’ moest komen, maar die daar hulp bij heeft. Een BN-er die een aantal bloedneuzen krijgt. Een vrouw met veel vooroordelen en geen blad voor de mond (glansrol van Trudy Labij).

En zo nog héél veel andere verhaallijnen, stuk voor stuk de moeite waard. En even zoveel goede acteurs, veel bekende gezichten en ook een aantal nieuwe. Top!

Bij enkele verhaallijnen krijg je het idee dat het nooit-meer-goed-komt, bij andere ligt het er duimendik bovenop. En dat is echt heerlijk! Sowieso zijn er veel momenten waarin geglimlacht en zelfs hardop gelachen kan worden en ja, aan het eind zat ik toch weer met een zakdoek….

Ik was met mijn lieve ouders naar de film geweest. Dit jaar waren ze 50 jaar getrouwd en wanneeer je van iemand kunt leren dat “All You Need is Love” klopt, is het wel van hen! Ook zij hebben genoten van de film. Echt een film om samen met mensen die je lief zijn, of met een hele groep vriendinnen naar toe te gaan en met een heerlijk “feel-good-kerst-gevoel” vandaan te komen.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …