Beloofd is beloofd

Een roman dat heerlijk wegleest voor het slapen gaan, op vakantie of gewoon lekker lui op de bank. Een boek waar je niet te veel over na hoeft te denken; een boek dat ontspant. En tegelijkertijd een boek dat herkenbaar is en intrigeert. Het boek beschrijft namelijk verschillende uiteenlopende levens die steeds samen komen. Molly, een gefrustreerd vrouw die zichzelf verwaarloost heeft. Omdat ze genoegen neemt met het leven inclusief luie echtgenoot en luie zoon. Zij moet alles voor hen doen en krijgt daarvoor alleen maar ontevreden snauwen. Ze doet het nooit goed genoeg. Het boek gaat ook over Ella. Een goed luisterende vrouw die net gekwetst uit een relatie komt.

De levens van deze vrouwen kruisen elkaar omdat zij allebei op hetzelfde moment werken voor dezelfde rijke familie. Molly als schoonmaakster en Ella als schilder die in de eetkamer aan de slag gaat. Heel kort door de bocht gaat dit boek over hun levens en hoe zij verandering in hun leven maken doordat zij zichzelf tijdens oud&nieuw beloofd hebben om aan zichzelf te werken.

Het boek is interessant omdat de schijfster verder gaat dan het perspectief van deze twee vrouwen. Ook andere personen leer je kennen met hun eigen beweegredenen, angsten en frustraties. Allemaal mensen die op een of andere manier met elkaar te maken krijgen. En dit zijn gelukkig niet alleen vrouwen. Het boek is intrigerend doordat ook mannen een stem hebben. Zo neemt Ethan (de baas van Ella en Molly) je mee in zijn leven. Hij raakt bevriend met Ella. Ze doen erg hun best om de vriendschap platonisch te houden, maar als lezer van hun gedachten, weet je dat ze eigenlijk stiekem elkaar leuker vinden dan dat. Maar ja… De een is getrouwd en de ander komt net uit een langdurige relatie waar ze nog niet overheen is. Dit klinkt misschien als een goedkoop verhaal, maar de auteur zorgt ervoor dat je als lezer je echt verplaatst in hun gedachtes en dat maakt het lezen van dit boek meer dan waard. En dat beloof ik je!

Beloofd is beloofd – Erica James
Roman, paperback, 397 pagina’s, De Kern
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Shuggie Bain

‘Een hartverscheurend verhaal over verslaving, verlating en identiteit.’ zo roept Time Magazine. Winnaar van de …