Opname levenloos geboren kinderen in Basisregistratie personen mogelijk

Op 3 februari 2019 trad de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP) in werking. Hierdoor is het mogelijk om gegevens over kinderen die op het moment van geboorte niet meer in leven zijn op te nemen in de BRP. Dit geldt ook voor kinderen waarvoor een Nederlandse akte is opgemaakt die vermeldt dat het kind op het moment van de aangifte niet in leven was.

Dat betekent dat ouders vanaf maandag 4 februari 2019 bij de gemeente van woonplaats een verzoek kunnen indienen om hun levenloos geboren kind in de BRP op te nemen. Hierdoor wordt het kind zichtbaar voor de ouders via MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP. Voor meer informatie kunnen ouders terecht op deze website en bij de gemeente van hun woonplaats.

Achtergrond
De wetswijziging komt voort uit een petitie die in 2015 werd gestart door ouders die persoonlijk direct betrokken zijn bij het onderwerp. Met een akte van de burgerlijke stand wordt het feitelijke bestaan van het kind in een overheidsdocument vastgelegd. Door het vermelden van het kind in de BRP wordt er recht gedaan aan het feit dat deze kinderen voor de geboorte hebben geleefd.

Via deze link kun je zien welke stappen je moet doorlopen voor de vermelding van je kind in de BRP >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share