Foto op canvas in de slaapkamer

Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgeknapt. Ik heb er voor gekozen om het vooral rustig te houden, rustige kleuren, geen lamp meer aan het plafond, weinig afleiding. Echt een rustplek. Maar… dat was wel een beetje saai…. En dus kwam er een prachtig schilderij van Saskia Rooda-Heinen

Fotobehang

Maar ja, het mooiste om naar te kijken, voor mij, is mijn gezin. Mijn drie prachtige kinderen. Ik wilde hen eigenlijk een prominente plek geven in de slaapkamer. Tijdens mijn zoektocht naar mogelijkheden kwam ik uit bij fotobehang voor de slaapkamer. Ik wist niet dat dat bestond. Enorm leuk, een hele wand behangen met een favoriete foto!

Formaat naar keuze

Voor mijn slaapkamer was dat helaas geen passende oplossing. En de standaardformaten van vergrotingen van foto’s, pasten niet bij het schilderij wat er al hing. Gelukkig vond ik een website waarop je niet alleen een goede kwaliteit afdrukken kon laten maken, maar ook formaten naar keuze kon bestellen.

Een canvas bestellen, doe je eenvoudig bij FotoOpCanvas.nl, echt in enkele clicks ben je door het hele bestelproces en binnen een paar dagen was de foto op canvas binnen. Ophangen was nog de grootste klus, omdat ik de foto op dezelfde hoogte wilde hebben als het schilderij.

Hoe werkt het

Het lastigste in het hele proces, en het meest tijdrovend, is het zoeken naar de foto die je wilt laten afdrukken op canvas. Ik weet niet hoe dat bij andere Trotse Moeders (en Vaders) is, maar ik heb alleen maar leuke foto’s van mijn kinderen 😉  Dus zoeken naar de leukste!

Ik heb er een gekozen waar ze alle drie op staan. De foto is genomen tijdens een hele fijne vakantie in Zwitserland. We waren een berg opgewandeld en konden zo in het Rijndal kijken. Enorm diep onder ons kon je de Rijn zien en de mooie rode treinen van de Rhätische Bahn. En dan de andere bergen weer aan de overkant. Schitterend. Het was een topdag waarbij de kinderen na de afdaling nog eindeloos in een beekje gespeeld hebben. Voor mj niet alleen een mooie foto, maar ook een mooie herinnering die terugkomt wanneer ik naar de foto kijk.

Resolutie

Wanneer je een foto echt groot wilt laten afdrukken, moet je wel kijken naar de kwaliteit van de foto. Ik wilde een afwijkend fomaat: 100 x 80 cm, en dat is behoorlijk groot. Wanneer je foto niet de juiste resolutie heeft, wordt het beeld vager. Wanneer je nu denkt “dat is ingewikkeld”, dan hoef je alleen maar aan te vinken dat je wilt dat een deskundige kijkt naar hoe het eindresultaat van de foto wordt. Ik heb dat ook gedaan en kreeg keurig terug dat het beeld wat onscherp zou worden, met een goed voorbeeld erbij zodat ik een weloverwogen keuze kon maken en niet voorv errassingen kwam te staan.

Eindresultaat

Voor mij was het eenvoudig. Ik wilde deze foto. Ik wist al waar hij zou hangen en de afstand tot de foto is groot genoeg om de foto als geheel goed te kunnen zien. Dat hij iets onscherp is, vind ik persoonlijk erg mooi, het maakt het dromerig en past bij de sfeer. Inmiddels hangt hij op zijn plaats en geniet ik iedere dag van mijn “fotoschilderij”.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Geef je tuin dit voorjaar een frisse, nieuwe look

Gebruik het voorjaar om de tuin bij je woning op te knappen. Pak de hogedrukspuit …

Share
Share