Verslag van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival: Je hebt een doel nodig om te scoren (Johan Cruijff)

Je hebt een doel nodig om te scoren (Johan Cruijff)

Als hockeymoeder blijft het af en toe wennen om een zoon te hebben die zo bezig is met voetbal. Want zoals hij zegt ‘hockey is voor meisjes en dat is hij niet’, dus wordt er hier in huis veel gevoetbald, over voetbal gesproken, gelezen en bekeken.

En, laten we eerlijk zijn, in de basis zijn er natuurlijk veel overeenkomsten met hockey: 2 teams op het veld, ieder team bestaat uit 10 spelers en 1 keeper, 2 goals, een bal en het team dat het meest scoort heeft gewonnen. En dan graag een beetje mooi, gezellig en met respect voor elkaar spelen. Klinkt goed!

Opgetogen waren zoon en zijn vriendje dan ook dat we naar het FOX Sport Eredivisie Festival gingen in Utrecht. We vertrokken vroeg om op tijd in Utrecht te zijn. Want de jongens wilde niets missen. De plattegrond was uitgebreid bestudeert en de meet en greets bekeken. Want het bleek al snel dat Johan Cruijff zo ongeveer de enige speler is die we allebei bewonderen. Er bleek toch wel een generatie dingetje te zijn tussen mij en de jongens.

 

Daar waar ik dacht dat voetbal lekker buiten op een veld, het strand of op straat wordt gespeeld gebeurt dat tegenwoordig ook steeds meer binnen. We kunnen er niet om heen, FIFA op de spelcomputer. Op zich niets mis om binnen en buiten spelen te combineren. Het hoort nu eenmaal bij de digitalisering van de samenleving, dus spelen de kids tegenwoordig ook meer digitaal. Maar die hele wereld die daarachter zit daar blijf ik mij over verbazen. En daar heb je dan het generatie dingetje tussen mij en de jongens. Daar waar ik dacht dat ze Frank en Ronald de Boer geweldig zouden vinden, waren zij vooral geïnteresseerd in FC Roelie, DNPNL en LuckyGraafNL ontmoeten. Wie?? Enfin wij lekker naar Utrecht.

In de Jaarbeurs waren 3 grote hallen volledig ingericht met voetbal. Alles wat je maar kan bedenken wat iets met voetbal te maken heeft was er. Van een snelheidsmeter, clinics van diverse profclubs, 2×2, voetbal basketbal, allerlei parcourtjes en diverse wedstrijd mogelijkheden tot natuurlijk ook FIFA op de spelcomputer. Gelukkig waren er ook diverse buitenactiviteiten zoals een Beachsoccerveld waar de kids konden voetballen een rodeostier (maar dan voetbal) zodat we ook tussen alles door van het mooie weer konden genieten.

Erg fijn met dit mooie weer was dat er diverse waterpunten waren zodat je makkelijk voldoende kon drinken tussen alle activiteiten door. Ook bij de Derde Helft, het restaurant, kon je voor een festival goed eten krijgen. Uiteraard de bekende vette happen, maar ook goede broodjes, salades en fruit. Echt prima geregeld met voldoende zitmogelijkheden zodat we konden uitrusten (met name de jongens dan) en hernieuwde energie opdoen en weer door konden gaan.

Alle stands waren ruim opgezet zodat je makkelijk overal bij kon komen en het festival helemaal kon bekijken en vooral beleven. Uiteraard hebben mijn jongens een aantal spelletjes op de spelcomputer gespeeld maar ook lekker buiten in de zon op het zand gespeeld. Allerlei kinderen waren aanwezig van klein tot groot. Soms dacht ik dat de vaders het meer naar hun zin hadden dan de kinderen die er waren. Zo grappig om te zien hoe sommige volwassenen ook weer heerlijk een kind worden en genieten van het Voetbalspel.

Dankzij onze contactpersoon kregen de jongens als kers op de taart een ontmoeting met hun voetbalhelden. Frank en Ronald de Boer stonden er klaar voor. Helaas was deze moeder meer in hen geïnteresseerd dan de jongens.

 

Uiteraard kennen ze de Boertjes wel, en vinden ze het goede voetballers en Frank kennen ze natuurlijk als coach van Ajax, waar ze allebei fan van zijn, en wilde ze graag met hen op de foto en even praten, maar de echte spanning was er voor De Bankzitters! Voor wie? De Bankzitters? Ja, ken je die niet?! Nou ik dus niet, maar in de dagen naar het festival toe hebben de jongens mij alles verteld en laten zien over De Bankzitters. 3 Leuke jongens die FIFA spelen, en alles wat daarbij hoort, op youtube.

De jongens waren helemaal opgetogen toen ze deze 3 youtubers gingen ontmoeten. Stralend staan ze met hen op foto en ze durfde zelfs nog wat vragen te stellen.

5 Uur later, en inmiddels had ik 6 kilometer gelopen, dus wat moeten de jongens wel niet hebben afgelegd, gingen we moe maar uiterst voldaan weer richting huis. Bij het verlaten kregen de jongens nog een mooie en goed gevulde Goodiebag mee. Een leuke verrassing zo aan het einde.

We hebben genoten van dit FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. Goed georganiseerd met een breed scala aan activiteiten zodat er voldoende afwisseling is en je er makkelijk een hele dag kunt vertoeven.

Om te eindigen met een ander spreuk van Johan Cruijff: “Winnen doe je met z’n allen” Dat hebben we vandaag echt gedaan. Zowel de jongens als ikzelf hebben een topdag gehad!

Share

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

4 tips om een leuke avond te organiseren met je kinderen

Kinderen zijn zeer creatief en verzinnen snel activiteiten waarmee zij zichzelf kunnen vermaken. Naast de …

Share
Share