Woezel en Pip: Allemaal vriendjes

overal-vriendjes-cover-trotse-moedersWoezel en Pip hebben overal vriendjes, van alle bomen in het bos tot alle vogels in de lucht.
Samen met Woezel en Pip leer je ze allemaal kennen!
Maar er mist er nog een. Weet jij wie dat is?

Recensie

woezel-pip-boek-blog-trotse-moeders-5Woezel en Pip zijn vandaag de dag ondenkbaar uit de collectie speelgoed, dvd’s of (lees)boekjes van onze kleine dreumesjes en peutertjes. De twee hondjes zorgen bij iedereen voor een glimlach en zij leren ons ook nog eens de belangrijkste levenslessen.

Natuurlijk zijn de vriendjes Woezel en Pip uit een mooi initiatief ontstaan (Guusje Nederhorst) en vervolgens blijven bestaan (haar man Dinand Woesthof en zijn vriendin). Volgens mij zijn er weinig kleintjes die de hondjes niet leuk vinden, het is leuk dat het assortiment steeds wordt uitgebreid, inmiddels van pyjama’s en ondergoed tot je eerste serviesje en ze verschijnen ook op de luierpakken en de potjes babyvoeding.

woezel-pip-boek-blog-trotse-moeders-4

Het mooie, grote, prentenboek van Woezel en Pip – Overal vriendjes, zorgt wederom voor die glimlach waarmee de hondjes je betoveren, met name vanwege de verrassing aan het einde van het boek (daar wordt je kindje gegarandeerd blij van en vraagt om-ik-wil-nog-keer-lezen-mama-momentjes), maar ook door de pagina’s vullende mooiste plaatjes met alle vriendjes van Woezel en Pip.

woezel-pip-boek-blog-trotse-moeders-2

Leuk is dat niet alle nadruk gaat naar de al bekende vriendjes zoals Buurtpoes, tante Perenboom, de Wijze Varen, de drie Zingende Tulpjes en Vlindertje, maar ook naar alle overige diertjes en mooie natuurverschijnselen (bijv. de regenboog en de miertjes).

woezel-pip-boek-blog-trotse-moeders-1 woezel-pip-boek-blog-trotse-moeders-3

Het boek is groter dan dat wij gewend zijn van de Woezel en Pip boeken en alle kleuren komen mooi naar voren, voor de kinderen genoeg om te bekijken en te ontdekken. Zo’n typisch boek waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt en je dus uiteindelijk bij die leuke verrassing uit komt. Op het moment is Nylan meer fan van de boeken met auto’s en tractoren, maar ook hij vindt het elke keer weer spannend als wij bijna het einde van het boek bereiken.

Woezel en Pip: overal vriendjes – Guusje Nederhorst
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, Dromenjager, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …