Hallo Dorus! – een Dorus-boek

Doe mee met Dorus als hij speelt, bij zijn vrienden is en boeken leest! Hoe eindigt zo`n perfecte dag voor deze grote knuffelbeer?   IMG_2809

De Engelse auteur en illustrator ‘David Melling‘ bekend van diverse kinderboeken heeft weer een nieuw boek uitgebracht in de ‘Dorus serie’. Dit kartonnen boekje ‘Hallo Dorus‘ gaat over een dag uit het leven van grote knuffelvriend Dorus. Je ziet wat Dorus doet als hij opstaat, met wie hij graag speelt, hoe hij zijn vrienden helpt en hoe goed hij kan knuffelen. De laatste pagina laat je zien op wat voor manieren je allemaal kunt knuffelen.

Recensie

Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder van Dorus had gehoord. Maar de eerste indruk is positief. De kaft van dit prentenboekje laat meteen de humor die David Melling in zijn illustraties verwerkt zien. Op de eerste pagina maken we kennis met de vriendjes van Dorus, zo zien we Konijn, een van Dorus’ slimste vrienden en de maffe en knuffelige schaapjes en kijk uit voor de grappige konijnen, dat zijn stuiterende hoopjes plezier!IMG_2810

Dorus wordt iedere morgen wakker met een Grote, Grote Goedemorgen-Knuffel. Daarna gaat hij ontbijten, kleedt zich aan en poetst zijn vacht. Hij speelt met zijn vriendjes en help de schapen bij het plukken van lekkere appels.

Aan het einde van dag is het tijd voor een bad en daarna een verhaaltje lezen. En de dag eindigt met hetzelfde als waar hij mee begonnen is… een heerlijke knuffel. Wist je trouwens dat er heel veel verschillende manieren van knuffelen zijn? Zo is er onder andere de ‘verjaardagsknuffel’, de ‘zijaanzijknuffel ‘, en de ‘dekentjesknuffel’.IMG_2804

Dit kartonnen boekje heb ik samen met mijn zoon van 4 en dochter van net 2 jaar gelezen. Voor beide is het erg geschikt. Voor een kleuter is de humor in de illustraties al echt te herkennen en ik merk dat mijn dochter het ook een leuk boekje vindt. Waar haar grote broer om de grappige tekeningen lacht, doet ze vrolijk mee. Omdat dit een kartonnen boekje is kan ze er zelf ook nog even mee spelen.

Ondertussen proberen mijn zoon en ik de verschillende soorten knuffels na te bootsen die op de laatste 2 pagina`s staan, maar dat valt nog niet mee..

Hallo Dorus, een Dorus-boek – David Melling
prentenboek, karton, 14 pagina`s, Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share