Heerlijke boekpresentatie van De Pizzabijbel [verslag]

Toen ik het persbericht over de nieuwste kookbijbel van uitgeverij Carrera las, vroeg ik me oprecht af hoe iemand een boek van 448 pagina’s kan maken over …. pizza’s. Toetjes, daar kan ik me wel een dik boek bij voorstellen, maar pizza’s?

Toch is het Simon Giaccotto gelukt en het resultaat mag er zijn: een prachtig boek voor iedere pizza-liefhebber! Voor de recensie van De Pizzabijbel, klik hier >>>>

Het eerste exemplaar van De Pizzabijbel werd op een wel heel bijzondere locatie gepresenteerd: in een kerk in Apeldoorn. Deze prachtige kerk was van binnen verlicht in de kleuren van de Italiaanse vlag en er stonden allemaal tafels met gezellige rood-wit-geblokte kleedjes.

Buiten hadden we de verschillende houtovens al klaar zien staan, met de verse ingrediënten erbij.

 

De mensen van Viva la Pizza zijn gewend om pizza’s op locatie te maken, maar toch was het indrukwekkend hoe ze in staat waren om de hele kerk te voorzien van een constante stroom aan vers gebakken pizza’s in de meest uiteenlopende smaken.

 

Van (onder andere) pizza salami (de favoriet van mijn jongste zoon), pizza met rucola (de favoriet van mijn dochter) tot pizza met broccoli en saucijs en pizza met geitenkaas en peer. Heerlijk!!

 

Het was ook reuze gezellig. Overal vrolijke mensen die aan het genieten waren. Veel kinderen die gezellig mee deden. En uiterst vriendelijke mensen die de pizza’s gingen bakken en uitdelen.

 

Het eerste exemplaar van De Pizzabijbel werd door auteur Simon Giaccotto aan zijn eigen vader uitgereikt. Erg mooi, een Trotse Vader die tevens inspiratiebron is. Hij komt oorspronkelijk uit Sicilië en de invloed daarvan is duidelijk terug te vinden in De Pizzabijbel.

Mijn eigen kinderen hebben enorm genoten van deze heerlijke boekpresentatie. De twee oudsten hebben van bijna alle pizza’s een stukje van geproefd. De jongste hield het bij zijn favoriet: pizza salami 😉

Zelf heb ik ook alle smaken geproefd, ik neem mijn werk uiterst serieus. Ik kan natuurlijk geen verslag schrijven wanneer ik geen grondig onderzoek doe….. Ondanks die research had ik gelukkig nog wat ruimte over toen de afsluitende pizza-ronde kwam: pizzolo met nutella! Oeh…. Die ga ik thuis sowieso maken!

Kortom: een inspirerende en heerlijke avond, en met de Pizzabijbel bij de andere kookboeken thuis, zullen we nog vaak kunnen genieten van de verrassende gerechten!

De Pizzabijbel bekijk / bestel je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Merian live! Sicilië en Corsica

Ik ga op reis en ik neem mee….. reisgidsen van Merian Live. Alleen, nu ga …