Muis.net: “Als een muis méér kan dan klikken”

muis-net-cover-trotse-moedersMuis.net, met als ondertitel “Als een muis méér kan dan klikken” is een boek wat direct door mijn oudste zoon van 10 wordt meegenomen wanneer het per post binnenkomt. Mijn oudste is graag op zijn computer bezig. Met name Minecraft is favoriet, maar dit boek krijgt hem losgeweekt van het beeldscherm en maakt dat hij twee dagen alleen maar aan het lezen is: op school, tijdens het eten, voor het slapen gaan, net zolang tot hij het boek uit heeft en aankondigt dat hij dit ècht nog een keer gaat lezen.

Het verhaal is dan ook erg leuk. De omschrijving van uitgeverij De Vier Windstreken is als volgt:
Als de oom van de tienjarige Emma de Duimtop (een laptop zo groot als je duim) uitvindt, maken de muizen van geluk een heleboel ratslagen. Eindelijk een computer in hun maat! De evolutie van de muis kan nu zijn top bereiken!

Screenshot 2014-09-12 at 12.59.11Omdat Emma de Duimtop mag hebben van haar oom, laat de Meestermuis, leider van alle muizen, haar volgen. Eén muis krijgt de opdracht om vriendschap te sluiten met Emma om zo de Duimtop te kunnen bemachtigen.

Hij vertelt haar het grootste geheim in de wereldgeschiedenis: dat muizen geëvolueerd zijn, en dat ze haar hulp nodig hebben om de Duimtop onder hen te verspreiden. In ruil daarvoor zal ze het machtigste meisje op aarde worden: met de muizen aan haar kant kan ze alles bereiken – voor haar familie, haar vrienden en voor de aarde.

Screenshot 2014-09-12 at 12.58.54Uiteraard vroeg ik mijn zoon waarom hij Muis.net zo leuk vond. Zijn antwoord luidde: “nou, gewoon, het was gewoon heel erg leuk“. Na wat uitleg van mijn kant over het belang van een goede recensie, dat mensen uit een recensie moeten kunnen opmaken of het boek ook leuk voor hen, of voor hun kind is, en na wat “prepuberaal protest”, ging hij er toch even voor zitten.

Het boek is grappig en fantasievol. Het is heel leuk om te lezen over de wereld van muizen en hoewel je weet dat het niet echt is, lijkt het wel heel erg echt allemaal. Het wordt ook soms erg spannend en dan ga je echt meeleven, bijvoorbeeld toen de duimtop gestolen werd. Ik ging toen echt hopen dat het zou lukken om die terug te vinden.

Screenshot 2014-09-12 at 13.11.29Ik denk dat dit een leuk boek is voor dierenvriendjes, maar ook voor kinderen die computers leuk vinden en het is volgens mij leuk voor jongens èn voor meisjes.

Hier heb ik weinig aan toe te voegen. Ik heb zelf ook stukjes gelezen en vond de humor heerlijk. Ook is het boek aantrekkelijk vormgegeven wat het leesplezier verhoogt. Een echte aanrader!

Muis.net – Prudence Breitrose
“Als een muis méér kan dan klikken”
Hardcover, 356 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Met illustraties van Stephanie Yue, afkomstig van Disney
Bestel dit leuke boek hier >>>>

Screenshot 2014-09-12 at 12.40.56

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share